Video

Ramen flat sneuvelen bij explosie, ingebouwde lampen komen naar beneden

Vandaag om 05:45 • Aangepast vandaag om 10:32
nl
Bij een explosie aan de Muntelwal in Den Bosch sneuvelden donderdagnacht meerdere ramen van een flat. De ontploffing vond rond halftwee plaats. Vermoedelijk is de explosie veroorzaakt met illegaal zwaar vuurwerk.

Het explosief ontplofte bij de centrale ingang van de flat. Hierbij kwam een aantal ingebouwde lampen naar beneden.

Perry Meeuwsen woont tien meter van de explosie af. "Ik werd er wakker van, maar had niet door dat het zo dichtbij was. Daar kijk ik wel van op en je voelt je toch een stukje minder veilig. Het is een flinke klap geweest."

'Geen prettig gevoel'
Die hoorde Fenne van Oorschot ook. "Het geeft niet een heel prettig gevoel als de deur van je portiek er 's nachts wordt uitgeblazen." Schade heeft ze niet, behalve dat haar brievenbus open is geklapt door de explosie. "Ik schrok echt wakker van de klap en twijfelde even wat het was, maar toen kwam de politie al."

Foto: Raymond Markx.
Foto: Raymond Markx.
Foto: Raymond Merkx.
Foto: Raymond Merkx.
Bij de explosie in Den Bosch sneuvelden meerdere ramen van de flat (foto: Bart Meesters).
Bij de explosie in Den Bosch sneuvelden meerdere ramen van de flat (foto: Bart Meesters).

"Het is een beetje eng, ook vanwege het brandgevaar bij zo'n explosie. Ik woon hier toch met mijn kinderen", vertelt Wies Girbaran. Hij werd ook wakker van de knal, maar ging niet kijken en hoorde pas later dat het om vuurwerk ging. "We weten allemaal wat er kan gebeuren met dit soort vuurwerk, het is gewoon gevaarlijk."

Getal op de muur
Nancy Dieters werd in eerste instantie niet wakker van de explosie, maar van alle hulpdiensten en mensen die op de ontploffing af kwamen. "Er staat ook het getal 45 op de muur en dat stond er gisteren nog niet. Maar ik heb geen idee wat het betekent."

Ze begrijpt ook niet waarom haar flat doelwit was. "Maar als mensen problemen met elkaar hebben, moeten ze naar elkaar toe gaan en niet met bommetjes gaan lopen gooien".

Conflict tussen dakdekkers
Een nacht eerder werd Den Bosch opgeschrikt door twee explosies, toen aan het Wibauthof en aan de Amsterdamstraat. Ook hierbij raakten huizen beschadigd, maar niemand raakte gewond. In het huis aan het Wibauthof woont een dakdekker.

De politie doet onderzoek (foto: Bart Meesters).
De politie doet onderzoek (foto: Bart Meesters).

In de stad is al langer een groot conflict gaande in de dakdekkersbranche, zeggen ingewijden tegen Omroep Brabant. De politie geeft aan nog niet te weten of deze explosie verband houdt met die van woensdagnacht. De politie bevestigt dat dakdekkers de laatste tijd vaak doelwit zijn.

DIT VIND JE VAST OOK BOEIEND:

De schade aan de huizen aan het Wibauthof en aan de Amsterdamstraat woensdagnacht was groot

De explosie vond plaats bij de ingang van de flat aan de Muntelwal (foto: Bart Meesters).
De explosie vond plaats bij de ingang van de flat aan de Muntelwal (foto: Bart Meesters).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!