Marathonlopers en publiek mogen zich verheugen op prima weer dit weekend

Vandaag om 11:00 • Aangepast vandaag om 11:39
nl
Deelnemers aan de Marathon Eindhoven dit weekend mogen zich verheugen op prima loopweer. Het blijft volgens Johnny Willemsen van Weerplaza droog en er staat weinig wind.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Zaterdag, wanneer onder meer de vijf kilometer lange City Run, de minimarathons en de wandeltochten plaatsvinden, begint fris. 's Ochtends vroeg zal het een graad of 4 zijn en rond het middaguur 13 of 14 graden. Daarbij staat er heel weinig wind, kracht 2, en schijnt de zon.

"Er komt later op de dag wel bewolking", vertelt Willemsen. "Maar het zal tot ver in de avond droog zijn."

"Dit zijn ideale omstandigheden voor deelnemers en bezoekers."

In de nacht naar zondag - wanneer voor de hardlopers in Eindhoven de hele, de halve en de kwart marathon op het programma staan - krijgen we te maken met een enkele bui, maar die bewolking trekt volgens de weerman vrij snel in de ochtend naar het oosten weg. "Het zal zondagochtend vroeg een graad of 8 à 9 zijn."

De temperatuur stijgt zondagmiddag, bij een afwisseling van zon en wolken, opnieuw naar een graad van 13 of 14. "Er staat zondag wel wat meer wind dan zaterdag, kracht vier." Ideale omstandigheden voor zowel de deelnemers als de bezoekers, gaf de organisatie van de Marathon eerder al aan.

Aan de veertigste editie van de ASML Marathon Eindhoven doen dit weekend bijna 40.000 deelnemers mee, een record.

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Harm Sengers liep sinds 2018 geen marathons meer, maar gaat het in Eindhoven weer proberen

Marathon Eindhoven bij Omroep Brabant

De ASML Marathon Eindhoven is zondag 13 oktober van tien uur 's ochtends tot drie uur 's middags live te zien op Brabant+, televisie en de website en app van Omroep Brabant. Vanaf kwart voor zes 's middags tot halfzeven 's avonds zie je de hoogtepunten op tv en die worden heel de avond elk uur herhaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!