BIJZONDER BRABANTS KOOPHUIS

Starters opgelet, dit is het goedkoopste appartement van onze provincie

Vandaag om 17:30 • Aangepast vandaag om 20:00
nl
Een volwaardig appartement, instapklaar en voor 135.000 euro. Daarmee is de woning aan het Smidseind in Bladel het goedkoopste appartement van Brabant. En mocht je achter het net vissen bij dit huisje, in hetzelfde complex staan nog een paar van deze betaalbare appartementen te koop, volgens makelaar Dennis van Driel. "Het is een perfect plekje om te starten."
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

In Bladel staan momenteel vijf appartementen te koop voor tussen de 139.000 en 169.000 euro in het complex De Smis. "De eigenaren willen de appartementen niet meer verhuren maar verkopen, vanwege de nieuwe verhuurderswet", legt makelaar Dennis van Driel van Vosters Onroerend Goed uit. Sinds 1 juli mogen onder andere alleen nog maar huurcontracten voor onbepaalde tijd afgesloten worden, op enkele uitzonderingen na.

Betaalbaar
Dat is goed nieuws voor starters en eenverdieners die graag in hartje Bladel willen wonen. Het goedkoopste appartement is nummer 59 en het duurste nummer 79, maar dat heeft wel twee kamers. Bij Vosters hebben ze de vier goedkoopste huizen in De Smis in de aanbieding.

De woonkamers zijn ruim met moderne keuken (foto: Vosters Onroerend Goed).
De woonkamers zijn ruim met moderne keuken (foto: Vosters Onroerend Goed).

Klussen hoeft niet, de appartementen zijn instapklaar. "Er is een grote woonkamer en prima slaapkamer. De badkamer is wat kleiner, maar voldoende voor één of twee bewoners", vertelt Van Driel. "What you see is what you get, het zijn gewoon prima appartementen zonder toeters en bellen. En met energielabel A ook nog eens energiezuinig."

Hartje dorpscentrum
Natuurlijk is Bladel geen metropool, maar wel een volwassen dorp met alles wat je nodig hebt en voldoende groen in de omgeving. "En ook al zit je in het centrum, parkeren is geen probleem. Onder het complex zit een grote en afgesloten parkeerkelder, waar je een eigen parkeerplek en berging hebt. Die zijn allebei bij de prijs inbegrepen."

In De Smis zijn ook wat winkels gevestigd op de begane grond. "Maar die hebben normale openingstijden. Het mooie is dat je op voldoende afstand van De Markt met alle horeca zit om er geen last van te hebben. Maar ook weer dichtbij genoeg om na een heel gezellige avond uit, toch nog makkelijk thuis te komen", zegt Van Driel met een lach.

De vier appartementen in De Smis die te koop staan
De vier appartementen in De Smis die te koop staan

Erfpacht
Dat de appartementen zo goedkoop zijn, komt door de erfpacht. De grond is iemand anders zijn eigendom. "Je kan daardoor minder hypotheek krijgen dan normaal, omdat je maandelijks zo'n 350 euro aan erfpacht betaalt." De makelaar raadt potentiële kopers aan zich daar goed over te laten voorlichten, ook omdat het afkopen van de erfpacht een optie is.

Wat voor sommige mensen wel een tegenvaller zal zijn, is dat twee van de vijf appartementen verhuurd zijn. Waaronder de goedkoopste op nummer 59 en die op nummer 37. "Dat zijn nu beleggingsobjecten, omdat er mensen in wonen die het voor onbepaalde tijd huren." Maar de appartementen op Smidseind 17 en 69 zijn wel direct te bewonen voor 139.000 en 152.000 euro.

Jong en oud
Van Driel denkt dat de appartementen voor een brede groep starters bereikbaar zijn, zeker als ze ook een beetje gespaard hebben. "Maar ik heb ook al bezichtigingen gehad waarbij de ouders mee gingen, omdat ze hun kind aan een eerste huisje willen helpen met een familiehypotheek."

Het appartementencomplex De Smis is een mix van jong en oud volgens de makelaar. "Het appartement is ook geschikt voor een ouder persoon. Iemand die bijvoorbeeld overwintert in Zuid-Europa kan in de zomer hier wonen om dicht bij de familie te zijn."

De voorkant van Smidseind 59 kijkt uit op de winkelstraat (foto: Vosters Onroerend Goed).
De voorkant van Smidseind 59 kijkt uit op de winkelstraat (foto: Vosters Onroerend Goed).

Bijzonder Brabants Koophuis

Omdat de woningmarkt oververhit is, delen we in Bijzonder Brabants Koophuis elke vrijdagavond een bijzonder huis uit onze provincie dat te koop staat. Dat kan niet alleen het grootste, kleinste, oudste of duurste koophuis zijn, maar ook een woning met een bijzonder verhaal of een aparte inrichting. Heb je tips voor ons, mail dan naar [email protected]

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.