Miljoen illegale sigaretten, geld en erectiepillen in beslag genomen

Gisteren om 17:52 • Aangepast gisteren om 18:23
nl
Twee mannen uit Eindhoven zijn maandag aangehouden door de Fiscale Inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) omdat ze ruim één miljoen illegale sigaretten in hun bezit hadden. Toen hun huis en loodsen werden doorzocht, bleken er nog veel meer zaken te liggen die het daglicht niet kunnen verdragen.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

Een miljoen illegale sigaretten, 120.000 euro aan contant geld, drie bestelbusjes, pepperspray, een taser, hennep, hasj, erectiepillen, vapes en een stoorzender zijn in beslag genomen. Een anonieme tip over illegale verkoop van sigaretten leverde een enorme vangst op.

Anonieme tip
De tip kwam binnen via mensen die nogal wat verdachte dingen hadden gezien. Ze zagen mensen met lege handen naar een huis met een schuurtje gaan, om met een goed gevulde zak weer te vertrekken. Vermoedelijk zaten daar sigaretten in.

Voor de kopers die niet aan de deur kwamen, werden de in beslag genomen bestelbusjes ingezet. Daarmee werden sloffen peuken bij mensen thuis bezorgd, of via een parkeerplaats afgeleverd.

Loodsen, schuren en huisjes
Zo ontstond een web van illegale verkooppunten, verspreid over Brabant en België. De huizen van de verdachten zijn doorzocht, net als een nabijgelegen schuur, een chalet in Soerendonk, een loods in Veldhoven en een loods bij onze zuiderburen. De buit is in beslag genomen en twee mannen, van 55 en 63 jaar, zijn aangehouden. Hun partners worden ervan verdacht te hebben meegeholpen, zij worden verhoord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!