Video

Auto van dakdekker in Den Bosch uitgebrand na explosie

Gisteren om 21:48 • Aangepast gisteren om 22:57
nl
Aan de Eerste Slagen in Den Bosch is vrijdagavond een auto van een dakdekker uitgebrand. Daar ging een explosie aan vooraf. Dat gebeurde rond kwart over acht. Het is al de zoveelste keer dat er een aanslag wordt gepleegd bij een dakdekker in de stad.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

De eigenaar van het dakdekkersbedrijf kwam net met zijn dakdekkersbus aangereden, toen hij zag dat zijn auto in brand stond. De politie doet vrijdagavond onderzoek bij de plek waar de auto is uitgebrand.

Afgelopen woensdagavond en -nacht was het ook al raak: aan de achterkant van een huis aan de Wibauthof ontplofte een explosief. Een paar uur later ging er een explosief af bij een huis aan de Amsterdamstraat.

Dertien explosies
In de regio Den Bosch zijn de afgelopen maanden zeker dertien explosies geweest bij huizen en bedrijfsvoertuigen van dakdekkers. Verschillende dakdekkers spreken van 'onderonsjes' die worden uitgevochten voor afgepakte adressen en grote concurrentie, meldde Omroep Brabant een maand geleden.

Concurrentie
De dakdekkersoorlog speelt zich af onder dakdekkers die de moordende concurrentie onderling met elkaar uitvechten. Het gaat over afgepakte adresjes en de angst om een klant aan een ander te verliezen.

LEES OOK: Ali doet boekje open over 'dakdekkersoorlog'

De politie liet donderdag weten moeilijk grip te krijgen op de golf aan explosies in Den Bosch. Alle ontploffingen worden als losse zaken behandeld. Wel bevestigt de politie dat voornamelijk dakdekkers het doelwit van deze aanslagen zijn. "Het zou vreemd zijn als we niet kijken naar eventuele verbanden, maar op dit moment is het niet zo dat we alles aan elkaar knopen", zei een woordvoerder van de politie donderdag.

LEES OOK: De reeks explosies is voor de politie, het Openbaar Ministerie (OM) en de burgemeester reden dagelijks contact te hebben

Veel dakdekkers in Den Bosch
Uit cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat in Den Bosch 360 dakdekbedrijven staan ingeschreven. Dat zijn er bijna drie keer zoveel als in Eindhoven (136) en Tilburg (106). Begin 2019 stonden er 'slechts' 52 dakdekkers ingeschreven in Den Bosch.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Ramen flat sneuvelen bij explosie, ingebouwde lampen komen naar beneden

Nieuwe explosies in Den Bosch, lijkt verband met dakdekkersoorlog

Explosies bij huis en twee bedrijfsbussen: 'Dit is terreur'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!