Grote politiecontrole wordt enorme oehoe fataal: dier knalt tegen busje aan

zaterdag om 12:18 • Aangepast maandag om 14:09
nl
Een verkeerscontrole bij Beugen heeft vrijdagavond een onfortuinlijk slachtoffer geëist. Geen snelheidsduivel die op de bon werd geslingerd, maar een enorme oehoe. Het arme dier vloog in volle vaart tegen een politiebusje en overleefde de klap niet. "'t Was een grote knal."
Profielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Dat schrijft de Dierenambulance Brabant Noord-Oost op Facebook. "Er werd om onze hulp gevraagd bij een grote verkeerscontrole, achter de McDonald's in Beugen. Daar werden mensen en hun voertuigen gecontroleerd."

Het Is niet gebruikelijk dat uitgerekend de Dierenambulance hiervoor moet uitrukken. Tot de agenten in de politiebus een enorme knal hoorden. "Ze schrokken zich een hoedje." Al snel was duidelijk waar de klap vandaan kwam. "Ze zagen het dier op de grond liggen."

Toch mocht ook de assistentie van de Dierenambulance niet meer baten voor de uil. "De vogel heeft de klap helaas niet overleefd. We hebben hem opgehaald en vervoerd naar de Wildopvang voor verder onderzoek."

Het dier was overigens ook geringd, wat betekent dat mogelijk ergens een eigenaar op de oehoe zit te wachten. "We gaan proberen contact op te nemen met de instantie die deze prachtige vogel heeft geringd", zo besluit de Dierenambulance het bericht.

De plek waar de controle was (foto: SK-Media).
De plek waar de controle was (foto: SK-Media).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!