Dollemansrit beginnend bestuurder: 'Kunt u dit door de vingers zien?'

Gisteren om 07:05 • Aangepast gisteren om 11:25
nl
Een automobilist, die pas sinds kort een rijbewijs heeft, werd zaterdagnacht door de verkeerspolitie Oost-Brabant betrapt terwijl deze met een snelheid van 210 kilometer per uur over de weg raasde, waar 100 kilometer per uur de maximumsnelheid is.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Kunt u dit een keer door de vingers zien?", vroeg de bestuurder de politie.

Daar konden de agenten echt niet aan beginnen. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren, kreeg een proces-verbaal vanwege de absurde snelheid waarmee gereden werd en moet op eigen kosten een cursus volgen bij het CBR.

Foto: Instagram verkeerspolitie Oost-Brabant
Foto: Instagram verkeerspolitie Oost-Brabant

Nog meer hardrijders betrapt
Op meerdere plaatsen in de provincie maakten hardrijders het zaterdagnacht bont.

Op de A59 bij Rosmalen werd een 21-jarige man uit Zaltbommel tegengehouden. Hij reed met een snelheid van 203 kilometer per uur waar 100 kilometer per uur de maximumsnelheid is. Ook deze bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren.

Politieachtervolging
In het westen van de provincie werd een automobilist na een politieachtervolging gestopt. Agenten van de politie Leijdal en Groene Beemden gingen achter deze bestuurder aan na een melding dat iemand aan de haren de auto in getrokken was.

Foto: Instagram politie Leijdal
Foto: Instagram politie Leijdal

De bestuurder kreeg bekeuringen omdat hij reed met een snelheid van 165 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur de maximumsnelheid is, vanwege het negeren van een stopteken en het negeren van een rood verkeerslicht.

Geen verzekering
Ook in Eindhoven was het raak. Daar reed iemand met een snelheid van 128 kilometer per uur waar 70 kilometer per uur de maximumsnelheid is. Ook deze bestuurder is het rijbewijs voorlopig kwijt.

Foto: Instagram verkeerspolitie Oost-Brabant
Foto: Instagram verkeerspolitie Oost-Brabant

Een andere automobilist in Eindhoven, die pas een maand een rijbewijs heeft, werd betrapt terwijl deze met een snelheid van 117 kilometer per uur reed waar 70 de maximumsnelheid is. Daarnaast had deze man zijn net nieuwe auto niet verzekerd. Vanwege de snelheid en het ontbreken van de verzekering kreeg deze man meerdere processen-verbaal.

Foto: Instagram verkeerspolitie Oost-Brabant
Foto: Instagram verkeerspolitie Oost-Brabant

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!