Video

Uitslaande brand in winkelcentrum waarin 60 winkels gevestigd zijn

Gisteren om 07:24 • Aangepast gisteren om 12:05
nl
In een winkel in winkelcentrum Arendshof in Oosterhout brak rond zes uur zondagochtend brand uit. De vlammen sloegen uit het gebouw. De brandweer was met verschillende voertuigen aanwezig. Om halfnegen gaf de brandweer het sein brand meester. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Bij de brand heeft een flink aantal winkels schade opgelopen. "De ene heel ernstig, de andere waterschade en weer anderen brand- en rookschade", laat een politiewoordvoerster weten.

De brand zou ontstaan zijn op het dak. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer was lange tijd bezig om de rook zoveel mogelijk uit het winkelcentrum te krijgen.

Winkelcentrum blijft heel de zondag gesloten
Het winkelcentrum zal zondag heel de dag gesloten blijven, laat de politiewoordvoerster weten.

"Het sprinklersysteem is nu buiten werking en deze moet het doen voordat de winkels weer open kunnen gaan. Hopelijk kan dit maandag weer, maar dat is op dit moment nog niet zeker."

'Rook is altijd schadelijk'
Wie last had van de rook kreeg het advies ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. "Blijf uit de rook, want die is altijd schadelijk", benadrukte een woordvoerder van de veiligheidsregio.

In winkelcentrum Arendshof zijn meer dan zestig winkels gevestigd. Welke winkels bij de brand schade hebben opgelopen, is vooralsnog niet bekendgemaakt.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!