Voetbalwedstrijd eindigt in flinke knokpartij: 'Het was wel erg heftig'

Gisteren om 17:40 • Aangepast gisteren om 20:41
nl
Net voor het eindsignaal gaat het mis bij voetbalclub Bruheze in Helmond. De derby tussen de tweede elftallen van Bruheze en De Braak moest zondagmiddag vroegtijdig worden geëindigd na een massale vechtpartij. Ook de politie moest naar het sportveld komen en heeft een 48-jarige man aangehouden. "Mensen wilden van beide kanten de rust bewaren, maar dat lukte niet", vertelt een bestuurslid van v.v. Bruheze.
Profielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

De thuisclub stond met 4-1 voor, toen er in de 87e minuut een pittige overtreding werd gemaakt. Spelers van de twee clubs gingen met elkaar op de vuist. Later renden er ook supporters het veld op en werden er over en weer rake klappen uitgedeeld.

"Er waren van beide kanten ook spelers en supporters die de vrede wilden bewaren", benadrukt het bestuurslid van Bruheze. "Maar dat lukte niet. Er waren een paar mensen helemaal doorgedraaid."

De situatie liep zo uit de hand dat de politie nog naar het sportpark is gekomen. Zij heeft uiteindelijk een man uit Helmond aangehouden. Ook heeft een speler van Bruheze aangifte gedaan, laat de politie in een reactie weten.

"Het was wel erg heftig."

Na het sussen van de vechtpartij keerde, volgens de trainer van De Braak, de rust terug. "Ik heb mijn spelers buiten op het veld laten wachten tot de thuisclub klaar was met douchen. Het is daar erg smal in de gang en je wil niet dat het weer uit de hand loopt."

De trainer keurt de vechtpartij, naar aanleiding van de 'donkerrode overtreding', niet goed. "Het is een reactie op een reactie die uitloopt in een vechtpartij. Het is niet goed te praten."

De scheidsrechter en beide clubs sturen verklaringen en informatie naar de voetbalbond. "We gaan dinsdag in ieder geval als team bij elkaar zitten", vult de trainer daarop aan. Ook het bestuurslid van Bruheze benadrukt dat zij als club ernaar gaat kijken. "Het was in ieder geval erg heftig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.