Video

Boer vindt dood en verminkt kalfje in wei: 'Geslacht voor het vlees'

Gisteren om 13:01 • Aangepast gisteren om 16:40
nl
Een boer in Heukelom is zich zondag kapotgeschrokken toen hij die ochtend in zijn wei kwam. Een van zijn kalfjes lag dood en verminkt in het gras. Het kalf is volgens de politie door mensen in stukken gesneden, waarna de daders er vandoor zijn gegaan met het vlees.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

De boer deed de lugubere ontdekking zondagochtend rond half tien. De keel van het kalf was doorgesneden en de ingewanden lagen ernaast. De man ging er in eerste instantie vanuit dat zijn kalf te grazen was genomen door een wolf. Maar volgens een wolvenexpert is het kalf op een andere manier gedood.

Stukken vlees op straat gevonden
De politie werd ingeschakeld en agenten hebben ter plekke onderzoek gedaan. De politie vermoedt dat het dier geslacht is voor de consumptie van het vlees. De dader of daders zouden er met het vlees vandoor zijn gegaan in de richting van de Bosscheweg en de N65. Daar zijn volgens een woordvoerder voetsporen en stukken vlees gevonden. Waarschijnlijk stond hun auto geparkeerd op een pechstrook.

De politie is op zoek naar getuigen die meer hebben gezien. Het is niet bekend rond welk tijdstip het kalf precies werd geslacht, maar in ieder geval ergens tussen zaterdagavond en zondagochtend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!