Enorme wachtrij op station Den Bosch, want er rijdt geen trein naar Utrecht

Vandaag om 10:03 • Aangepast vandaag om 13:05
nl
Er rijden woensdag de hele dag geen treinen tussen Den Bosch en Utrecht door werkzaamheden aan het spoor bij Zaltbommel. De NS zet daarom bussen in tussen Geldermalsen, Zaltbommel en Den Bosch. Dat zorgt woensdagochtend op het station in Den Bosch voor een enorm lange wachtrij voor de bus naar Utrecht.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De NS verwacht dat de werkzaamheden pas in de nacht naar donderdag zijn afgerond. Het bedrijf zet in de tussentijd bussen in, maar waarschuwt voor drukte en langere wachttijden bij de bushaltes op de stations. Op het station van Den Bosch staat woensdagochtend inderdaad een ellenlange rij voor de bus naar Utrecht .

Omreizen
Volgens de NS gaat het om geplande herstelwerkzaamheden. Een woordvoerder zegt dat de werkzaamheden eerder werden gecommuniceerd via de Reisplanner van het bedrijf. "Maar blijkbaar heeft niet iedereen dat meegekregen, dus wij gaan reizigers vandaag extra informeren op de stations."

Reizigers die geen zin hebben in een wachtij, kunnen met de trein omreizen via Nijmegen. Wie vanuit Eindhoven of Tilburg naar Amsterdam wil met de trein, kan ook via Rotterdam reizen.

Werkzaamheden
De werkzaamheden, die worden uitgevoerd door ProRail, zijn nodig vanwege een probleem met de afwatering in het spoor bij Zaltbommel. "Als gevolg hiervan ligt het spoor hier niet stabiel genoeg", laat ProRail weten.

Foto: Cor Bouma.
Foto: Cor Bouma.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!