Weer een explosie bij dakdekker in Den Bosch

Vandaag om 11:36 • Aangepast vandaag om 13:50
nl
Het is opnieuw raak in de dakdekkersoorlog in Den Bosch: bij een dakdekkersbedrijf aan de De Korenaar is dinsdagnacht een explosie geweest. De schade werd pas woensdagochtend ontdekt. In de regio Den Bosch zijn de afgelopen maanden zeker veertien explosies geweest bij huizen en bedrijfsvoertuigen van dakdekkers.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De politie is woensdag in de straat aanwezig en doet onderzoek. Het is nog onduidelijk hoe groot de schade is aan het huis waar het bedrijf is gevestigd. Een ruit van het huis is gesneuveld. Volgens een 112-correspondent 'valt de schade op het eerste gezicht verder mee'.

Concurrentie
Verschillende dakdekkers spreken de laatste paar maanden van 'onderonsjes' die worden uitgevochten voor afgepakte adressen en grote concurrentie. De politie liet onlangs al weten moeilijk grip te krijgen op de golf aan explosies in Den Bosch.

LEES OOK: Ali doet boekje open over 'dakdekkersoorlog'

Alle ontploffingen worden als losse zaken behandeld, zegt de politie. Wel bevestigt ze dat voornamelijk dakdekkers het doelwit van de aanslagen zijn. "Het zou vreemd zijn als we niet kijken naar eventuele verbanden, maar op dit moment is het niet zo dat we alles aan elkaar knopen", zei een woordvoerder.

LEES OOK: De reeks explosies is voor de politie, het Openbaar Ministerie (OM) en de burgemeester reden dagelijks contact te hebben

Veel dakdekkers in Den Bosch
Uit cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat in Den Bosch 360 dakdekbedrijven staan ingeschreven. Dat zijn er bijna drie keer zoveel als in Eindhoven (136) en Tilburg (106). Begin 2019 stonden er 'slechts' 52 dakdekkers ingeschreven in Den Bosch.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Ramen flat sneuvelen bij explosie, ingebouwde lampen komen naar beneden

Nieuwe explosies in Den Bosch, lijkt verband met dakdekkersoorlog

Explosies bij huis en twee bedrijfsbussen: 'Dit is terreur'

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!