Eenzame universiteitskarper Egbert krijgt vriendjes en nieuw verblijf

Gisteren om 17:30 • Aangepast gisteren om 19:57
nl
Koikarper Egbert krijgt een nieuw thuis in een langwerpige vijver bij studentenwoontorens op de campus van de TU/e. En er komt een einde aan zijn eenzaamheid, want drie soortgenoten gaan hem vergezellen op zijn nieuwe stek. De afgelopen week maakten veel studenten en karperliefhebbers zich grote zorgen over de situatie van de eenzame vis in een troebele vijver.
Profielfoto van Rick Lemmens
Geschreven door

Egbert is een dikke koi karper die in zijn eentje in de vijver voor het Atlasgebouw van de TU woont. Na berichtgeving van universiteitsblad Cursor en Studio040 over de situatie van Egbert stroomden de bezorgde reacties binnen. Zo maken mensen zich zorgen over de eenzaamheid van het beestje, zijn ze bang dat hij overgewicht heeft en de vijver zou smerig zijn.

Onderzoek door vijverexpert
In opdracht van de universiteit heeft een expert van adviesgroep Koi en Vijver deze week de situatie in kaart gebracht. Uit het onderzoek blijkt dat Egbert een gezonde karper is. Egbert is op het eerste oog gezond en heeft een glanzende, egale huid. Dat duidt erop dat hij geen parasieten heeft. Ook is de waterkwaliteit van de vijver waarin hij zwemt de afgelopen maanden verbeterd.

Nieuw onderkomen
Toch heeft de TU in overleg met de expert besloten Egbert in het voorjaar te verhuizen naar een nieuwe vijver, vlak bij de nieuwe studentenwoontorens. Deze vijver is groter en heeft volgens de universiteit veel planten aan de oever. Daardoor krijgt Egbert ook een gevarieerder dieet, met bijvoorbeeld wormpjes, insecten en planten. Door de planten zal het zuurstofgehalte van het water ook hoger zijn vergeleken met zijn huidige vijver. Als kers op de taart hoeft Egbert zich niet meer alleen te voelen: hij krijgt drie wilde karpers als huisgenoten.

De verhuizing van Egbert vindt pas in het voorjaar plaats, omdat de nieuwe vijver dan pas in biologisch evenwicht is, zo laat de TU weten.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

#FreeEgbert: Internet leeft mee met 'dikke, celibataire' universiteitsvis

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!