Video

Na één dag al meer dan 33.000 euro opgehaald voor afgebrand Stroomhuis

Gisteren om 21:53
nl
De medewerkers en liefhebbers van het Stroomhuis in Eindhoven kunnen een zwarte dag met een schrale troost afsluiten. De doneeractie voor het afgebrande cultuurcentrum heeft op donderdagavond al 33.000 euro opgehaald.
Profielfoto van Rick Lemmens
Geschreven door

Donderdagochtend ontstond om vier uur een brand in het Stroomhuis. Al snel kwam het vuur uit het houten dak. De brand heeft het cultuurcentrum uiteindelijk in de as gelegd.

Niemand raakte gewond, maar talloze instrumenten en stukken apparatuur verloren gegaan. Deze werden door muzikanten en artiesten vanuit de hele stad gebruikt. Ook is tientallen jaren aan creatief werk in de brand opgegaan.

LEES OOK: Brand verwoest cultureel centrum Stroomhuis in hartje Eindhoven

Al snel kwam een doneeractie van de grond, opgezet door Martijn Cleassens en Nienke Helder namens het Stroomhuis. "We zijn ontzettend dankbaar dat niemand gewond is geraakt, en dat alle bewoners (inclusief de kat) vooral geschrokken zijn. Onze harten zijn gebroken om te zien hoe alles wat we de afgelopen 25 jaar aan creativiteit en gemeenschap in deze plek hebben gestoken, in de as ligt", schrijven ze op de Gofundme-pagina.

Inmiddels staat de teller op meer dan 33.000 euro. Een aantal mensen heeft overduidelijk voor liefde voor het Stroomhuis en heeft een flink bedrag overgemaakt. Zo is er een donatie van 500 euro gedaan. "Aan Stroomhuis 2.0 zal Mohr Music Productions een complete geluidsinstallatie ter beschikking stellen", staat er in de beschrijving van de donatie.

Het doel is 250.000 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!