Drie gewonden na enorme explosie in huis, straat afgesloten

Gisteren om 22:15 • Aangepast vandaag om 00:12
nl
Bij een enorme explosie in een huis aan het Hefveld in Eindhoven, zijn drie mensen gewond geraakt. Mogelijk liggen er in de woning nog meer explosieven. De straat is daarom afgesloten. De politie heeft twee mannen aangehouden, onder wie één van de gewonden.

Het moet een enorme explosie zijn geweest, want het huis ligt in puin. De achtergevel ligt in de achtertuin, er zit een gat in de muur naar de buren en ook de voorgevel is beschadigd.

De melding van de ontploffing kwam rond kwart voor negen 's avonds bij de politie binnen. Er kwamen drie ambulances naar de straat toe. Op het moment van de knal waren er meerdere mensen in de woning. Zeker drie mensen liepen verwondingen op en zaten onder het bloed. Een van hen is naar het ziekenhuis gebracht.

Ook het huis van de buren is flink beschadigd (Foto: SQ Vision).
Ook het huis van de buren is flink beschadigd (Foto: SQ Vision).

Mortier
Op straat lag bij aankomst van de hulpdiensten een onderdeel van iets dat lijkt op een mortiergranaat. Mogelijk liggen er in de woning nog meer explosieven. Daar doet de politie onderzoek naar. De omgeving van de woning is ondertussen afgezet en iedereen moet op grote afstand blijven.

Volgens de politie lag het explosief al in de woning en gaat het dus niet om een aanslag. Twee mensen zijn aangehouden voor wapenbezit en schuld aan de ontploffing. Een van hen is zelf ook gewond. De politie onderzoekt waarom het explosief in het huis lag.

Buurtbewoners durven ter plekke weinig tegen onze verslaggever te zeggen. Volgens meerdere bewoners woont er een 'bijzondere' man in het huis en zien ze hem liever vertrekken. Sommige bewoners dachten in eerste instantie dat er zwaar vuurwerk werd afgestoken, want dat gebeurt ook veel in de wijk.

Op straat werd een mortiergranaat gevonden (Foto: SQ Vision).
Op straat werd een mortiergranaat gevonden (Foto: SQ Vision).
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!