RKC Waalwijk maakt kans op slechtste seizoenstart in de Eredivisie ooit

Gisteren om 20:00 • Aangepast gisteren om 23:52
nl
RKC Waalwijk kan zich zaterdagavond op negatieve wijze de geschiedenisboeken in voetballen. Een nederlaag thuis tegen FC Twente betekent de negende op rij, de slechtste seizoenstart in de Eredivisie ooit. De druk op trainer Henk Fraser zal dan nog verder toenemen. Maar waarom is dit RKC Waalwijk eigenlijk zo beroerd aan de competitie begonnen?
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door
  • (Te) hoog verwachtingspatroon Eenvoudig zal het zaterdag niet worden voor RKC Waalwijk, want tegenstander FC Twente staat vierde. Bij de bezoekers is Joseph Oosting trainer, de voorganger van de huidige RKC-trainer Henk Fraser. Oosting kende uitstekende jaren in Waalwijk en eindigde als tiende en negende. Deze goede prestaties zorgen voor een hoog verwachtingspatroon. En dat terwijl RKC de jaren daarvoor in de onderste regionen meedraaide. In het seizoen 2019/2020 werden de Waalwijkers laatste, maar vanwege corona volgde er geen degradatie. Een jaar later werd RKC Waalwijk vijftiende. Die vijftiende plek werd vorig seizoen onder Henk Fraser ook behaald op de laatste speeldag.
  • Geen vertrouwen Het is logisch dat je na acht nederlagen op rij een ploeg ziet zonder vertrouwen. De spelers en trainer laten in interviews weten dat ze dicht bij elkaar blijven en de onrust buiten de selectie houden. Verdediger Aaron Meijers zei onlangs tegenover Omroep Brabant rake woorden. "Natuurlijk ben je er wel mee bezig, maar we proberen naar het totaalplaatje te kijken. Er zijn teveel spelers die niet hun niveau halen. We werken er allemaal keihard aan en willen het maar wat graag in wedstrijden laten zien.”
  • Geen doelpuntenmaker In acht duels scoorde RKC Waalwijk maar vijf keer. Richonell Margaret maakte er twee, net als Richard van der Venne. De prestatie van laatstgenoemde middenvelder is opvallend, want door blessureleed speelde hij dit seizoen pas drie wedstrijden. Spits Oskar Zawada staat nog steeds op nul goals. David Min, vorig seizoen de man voorin bij RKC met tien treffers, wordt gemist. Hij verdiende een transfer naar FC Utrecht.
  • Verdediging is gatenkaas Met 22 tegengoals is de RKC-defensie de zwakste van allemaal. Geen enkele wedstrijd is de nul gehouden en vielen er minimaal twee tegentreffers. De 5-1 nederlaag bij PSV deed het meest pijn qua doelpunten.
Ook tegen Sparta stond RKC Waalwijk met lege handen (foto: Orange Pictures).
Ook tegen Sparta stond RKC Waalwijk met lege handen (foto: Orange Pictures).
  • Oliedomme rode kaarten In slechts de helft van de wedstrijden haalde RKC Waalwijk met 11 spelers het laatste fluitsignaal. Na rode kaarten van Oskar Zawada (kopstoot), Yassin Oukili (twee overtredingen) en Michiel Kramer (elleboogstoot) in de tweede, derde en vierde wedstrijd werd linksback Aaron Meijers tijdens het laatste duel met FC Utrecht al na een klein half uur van het veld gestuurd na een zware overtreding. Telkens wordt de ploeg dus benadeeld door oliedomme acties in het veld.
  • Makkelijker programma We eindigen positief. Na de thuiswedstrijd tegen FC Twente wacht namelijk in de Eredivisie een reeks tegen NAC Breda (uit), Almere City FC (thuis), NEC (thuis), Heracles Almelo (uit) en sc Heerenveen (uit). Dit zijn alle vijf ploegen uit het rechterrijtje die nog niet uit beeld zijn. Krijgt Fraser de tijd tot aan deze serie?

LEES OOK: Slechtste seizoensstart ooit bijna werkelijkheid voor RKC Waalwijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!