Video

Directeur FC Den Bosch baalt: 'Klein groepje verziekt het voor de rest'

Vandaag om 20:00
nl
Tommie van Alphen, directeur van FC Den Bosch, zit een dag na de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen Vitesse met een dubbel gevoel. Frustratie over wat er misging, maar ook strijdbaar om het probleem aan te pakken. De club wil meer beveiliging inzetten en haast maken met plannen om het stadion veiliger te maken.
Profielfoto van Dtv NieuwsProfielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

“Wie had dat gedacht hè. Met 4-2 winnen, bovenaan staan, maar dan toch een slecht gevoel", zegt Van Alphen tegen DTV Nieuws. Hij heeft geen geweldige nacht gehad na de gebeurtenissen van vrijdagavond in Stadion de Vliert.

“Ik veroordeel het ten zeerste”, maakt Van Alphen nog maar eens duidelijk. “Het is gewoon zo frustrerend dat zo’n klein groepje het steeds verziekt voor 6900 andere mensen die gewoon een leuke pot voetbal willen zien.”

"Vaak zitten supportersgroepen veel verder van elkaar. Bij ons ga je twee hekjes over en je staat er."

Nadat vrijdagavond de wedstrijd werd gestaakt vanwege het gooien met bekers, werd er op de tribune over en weer met spullen gegooid. Een steward van Vitesse werd daardoor geraakt en raakte bewusteloos. Supporters met capuchons betraden het veld en rukten op richting het uitvak.

LEES OOK: Steward bewusteloos bij rellen in stadion FC Den Bosch

De directeur ging met aanvoerder Danny Verbeek het veld op om de boel te sussen. Hij heeft wel een idee wie de relschoppers zijn geweest. Vermoedelijk een aantal aanhangers van Standard Luik, waar FC Den Bosch-supporters een band mee hebben, maar ook jongens uit Den Bosch zelf.

Hij wil de relschoppers aanpakken: “We gaan met man en macht kijken of we ze eruit kunnen vissen en dan gaan we ze keihard straffen. En dat betekent wat mij betreft stadionverboden en eventueel ook geldboetes. En uiteraard evalueren we bij onszelf: wat kunnen we beter doen om dit te voorkomen in de toekomst.”

Belangrijke vraag is hoe de relschoppers zo makkelijk het veld op konden komen. Zijn die hekken niet veel te laag? “Er zijn maar weinig stadions in Nederland waar je zomaar op het veld komt en ook nog zomaar naar het uitvak loopt. In veel stadions zitten de supportersgroepen veel verder van elkaar af. Bij ons ga je twee hekjes over en je staat er.”

"Er zitten ineens 2000 mensen meer dan waar we rekening mee hadden gehouden."

Voor de directeur is het een bevestiging dat er haast gemaakt moet worden met de plannen om het stadion veiliger en comfortabeler te maken. Voor de kortere termijn wil Van Alphen meer beveiliging inzetten. Iets waar de club volgens hem niet aan ontkomt, gezien de uitverkochte stadions van de laatste weken.

“Er zitten ineens 2000 mensen meer dan waar we rekening mee hadden gehouden. We hebben wel wat opgeschaald wat betreft de beveiliging, maar dat zal nog meer moeten."

Van Alphen wil verder niet teveel in de negativiteit blijven hangen: “Onze trainer zei het gisteravond mooi. Het was gisteren geen zwarte avond, want voor heel veel mensen was het ook een mooie avond. En dat moeten we natuurlijk ook niet vergeten.”

Bekijk hier de beelden van de rellen vrijdagavond:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.