PSV-supporters winnen rechtszaak, maar mogen toch niet naar Parijs

Gisteren om 22:09 • Aangepast gisteren om 23:30
nl
PSV-supporters hebben in een kort geding gelijk gekregen van de Franse rechter. De fans hadden deze rechtszaak aangespannen omdat er een uitsupportersverbod was voor de uitwedstrijd tegen Paris Saint Germain. Ondanks dat ze in het gelijk zijn gesteld mogen de PSV-supporters niet afreizen naar Parijs.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Het door de Franse overheid ingestelde 'stadionverbod' was volgens de rechter niet terecht en dat betekent dat de PSV-aanhang wel het stadion binnen mag. Maar de rechtbank liet een aantal andere voorwaarden wel in stand. Zo blijft een gebiedsverbod overeind en hebben de fans niet de vrijheid om zich te uiten als PSV-supporter.

Ook kan de veiligheid van de meereizende supporters niet worden gegarandeerd, waardoor er is besloten alsnog zonder uitpubliek te spelen.

"De reputatie van PSV en haar supporters is gezuiverd."

Toch zijn PSV en de supportersvereniging blij met de uitspraak. "Door de winst in het kort geding is de reputatie van PSV en haar supporters gezuiverd en dat stemt uiteraard tot tevredenheid. Ook met het oog op de wedstrijd tegen Stade Brest in december is dat een belangrijk signaal", valt te lezen in een statement.

PSV kreeg deze week te horen dat het geen uitsupporters mee mocht nemen door eerdere rellen in Lens van een jaar geleden. Omdat PSV daarvoor al gestraft was, stapte de supportersvereniging naar de rechter.

Ondanks dat ze gelijk hebben gekregen, zullen er dus geen uitsupporters in het uitvak zitten.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Supporters PSV willen verbod op uitwedstrijd aanvechten bij de rechter

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!