Liveblog

112-nieuws: cokeloods moet jaar op slot • vrouw (35) vermist

Vandaag om 19:56
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

19.23

Loods van cocaïnewasserij op slot

De loods aan de Achtmaalseweg in Zundert waar vorige week vrijdag een cocaïnewasserij werd gevonden, is met onmiddellijke ingang voor een jaar gesloten. Burgemeester Joyce Vermue heeft dit besloten. Volgens haar heeft de politie ‘zeer adequaat’ gereageerd op een anonieme melding. In de loods lagen duizenden liters gevaarlijke stoffen, die een bedreiging kunnen vormen voor de omgeving. Er werden vier verdachten aangehouden. Dat maakte de politie bekend.

18.52

Vier auto's botsen op elkaar op A2

Op de A2 is bij knooppunt Deil in de richting van Den Bosch een ongeval gebeurd. Hierbij zijn meerdere auto's betrokken geraakt. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet bekend.

Vier voertuigen moeten door de berger worden meegenomen en tot die tijd is er maar één rijstrook open. Weggebruikers moeten rekening houden met ongeveer een half uur extra reistijd.

18.40

Vrouw (35) uit Den Bosch vermist

De politie is op zoek naar de 35-jarige Catharina uit Den Bosch. Zij is sinds deze maandag vermist en voor het laatst gezien in de Pieter van Osstraat. Volgens de politie is ze mogelijk vertrokken in de richting van de Aartshertogenlaan. De politie deelt een signalement en roept op om naar de vrouw uit te kijken. Catharina heeft een mager postuur. Ze heeft lang donkerblond haar met twee lichte plukken aan de voorzijde. Op het moment dat ze vermist raakte, had ze een bruin/aubergine-kleurige legging aan, een zwart shirt met lange mouwen en zwarte enkellaarsjes. Ze droeg een rieten handtas bij zich. Mensen met tips kunnen zich melden bij de politie.

Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
17.28

Auto wordt gelanceerd

Bij een ongeval in Moerstraten is vanmiddag tegen tien voor vier een automobilist gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak raakte de chauffeur op de Moerstraatseweg van de weg. De auto kwam terecht in een leegstaande sloot en werd vervolgens gelanceerd. De auto kwam op de zijkant tot stilstand op het wegdek. De bestuurder zou door omstanders uit het voertuig zijn gehaald.

Meerdere hulpdiensten, waaronder de brandweer en een traumahelikopter, werden gealarmeerd. De bestuurder is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. Een gedeelte van de Moerstraatseweg was voor enige tijd afgesloten voor het overige verkeer.

De auto die in Moerstraten werd gelanceerd (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De auto die in Moerstraten werd gelanceerd (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De auto trok een spoor door de berm (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De auto trok een spoor door de berm (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Onder meer een ambulance werd ingeschakeld (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Onder meer een ambulance werd ingeschakeld (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De wagen kwam op de kant terecht (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De wagen kwam op de kant terecht (foto: Christian Traets/SQ Vision).
17.20

Man zat vast voor aanslag busje

Een man van 19 heeft vastgezeten voor een aanslag, gisteravond bij een bestelbus van dakdekker in zijn woonplaats Den Bosch. Hij werd gisteravond aangehouden. Rond halfacht was er een fles met een brandbare vloeistof aangestoken bij het voertuig, dat geparkeerd stond aan het Schaarhuispad. De politie onderzoekt alle mogelijke verbanden.

Hier lees je meer.

16.38

'Nepagent' uit Geldrop aangehouden

Er is een man aangehouden, die zich in Geldrop als nepagent had voorgedaan. Op deze manier wist hij iemand op te lichten. De man kon worden opgespoord na beelden in Bureau Brabant van vorige week maandag. Hij was hierin te zien nadat hij een evoucher had gekocht in een tankstation.

De man die in Geldrop werd gezocht (rechts) is gevonden; de andere twee verdachten nog niet (foto: Bureau Brabant).
De man die in Geldrop werd gezocht (rechts) is gevonden; de andere twee verdachten nog niet (foto: Bureau Brabant).
16.15

Granaat ontploft: mannen weer vrij

De twee mannen die vorige week donderdag zijn aangehouden na de ontploffing van een antitankbrisantgranaat in een huis aan het Hefveld in Eindhoven, zijn weer vrij. Dit is gebeurd op last van de rechter-commissaris van de rechtbank in Den Bosch. Het Openbaar Ministerie beraadt zich nog over de vraag of het zich hierbij neerlegt of dat er beroep wordt aangetekend. Een woordvoerder meldt wel dat het tweetal wordt beschuldigd van 'het samen opzettelijk teweeg brengen van een ontploffing door een raketwerper af te vuren' het in bezit hebben van een raketwerper en munitie.

Eén van de twee mannen (57) woonde in het huis, de ander (62) was er op bezoek. Ze raakten lichtgewond bij de explosie, die enorm veel schade aanrichtte aan de woning en dat van de buren. Het is niet bekend waarom ze in het bezit waren van de raketwerper, waarmee de granaat kan afgevuurd. Ook de 53-jarige bewoonster van het huis raakte lichtgewond die donderdagavond.

Hier lees je meer.

14.51

Mannen opgepakt voor lastigvallen van vrouw

Twee mannen zijn aangehouden, omdat ze donderdagnacht een vrouw zouden hebben belaagd in de omgeving van de Sterrenlaan, Kennedylaan en Eindhovenseweg in Eindhoven. Het slachtoffer wist na een worsteling te ontsnappen. "De vrouw werd daarna door een tot nu toe onbekende automobiliste naar huis gebracht", meldt de politie. De politie is nog op zoek naar die behulpzame vrouw.

Hier lees je meer.

12.32

Wateroverlast in appartementencomplex

Bewoners van een appartementencomplex aan de Franciscusberg in Bergen op Zoom hebben aan het eind van de ochtend en begin van de middag te kampen gehad met wateroverlast. Rond halftwaalf werd er een waterlekkage op de derde verdieping van dit gebouw gemeld. Vervolgens ontstond er ook wateroverlast en een elektraprobleem op de tweede etage en zelfs sijpelde water door naar de garage, zo meldde de brandweer. Binnen drie kwartier kon de brandweer alweer inrukken. Het is nog onduidelijk waardoor de lekkage is ontstaan en hoeveel appartementen schade hebben opgelopen.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
12.37

Twee auto's gebotst

Op een kruising op de Loevesteinstraat in Breda zijn zojuist twee auto's op elkaar gebotst. Een van de auto's is flink beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond. De auto's zijn allebei gesleept en de weg is weer vrij.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
11.40

Update: aanhanger geschaard op snelweg

De A2 is weer open bij Boxtel, meldt de ANWB.

10.52

Aanhanger geschaard op snelweg

Een auto met een aanhanger is vanochtend geschaard op de A2 bij Boxtel-Noord richting Den Bosch. Er zijn twee rijstroken gesloten in die rijrichting. Dat levert een vertraging op van dertig minuten. "Vanaf knooppunt Batadorp kun je beter de omleiding volgen", stelt Rijkswaterstaat. Het is onduidelijk wanneer de weg weer vrij is.

Wachten op privacy instellingen...
08.43

Vat lekt na botsing

Een bewoner is vanochtend met zijn auto tegen een vat met chemische vloeistof gereden op de Max Havelaardreef in Oosterhout. Het vat begon daarna te lekken. Volgens een 112-correspondent gaat het om 'een chloorachtige vloeistof' en dus niet om drugsafval. De brandweer heeft metingen verricht en het vat is weggehaald.

Foto: Eye4Images.
Foto: Eye4Images.
07.35

Slaper in portiek

Wijkagenten van de politie Breda-Oost werden vanochtend opgeroepen omdat er iemand lag te slapen in een portiek. De wijkagenten hebben de slaper wakker gemaakt, een proces-verbaal gegeven en weggestuurd.

Foto: Instagram wijkagenten Breda-Oost
Foto: Instagram wijkagenten Breda-Oost
07.01

Ongeluk op A27

Verkeer op de A27 van Breda richting Gorinchem moest vanochtend vroeg voor Werkendam enige tijd rekening houden met een kleine file. Daar gebeurde een ongeluk. Rond zeven uur vanochtend was de file vier kilometer lang en begon deze bij Hank. Op dat moment bedroeg de vertraging zo'n vijf minuten.

06.13

Auto strandt op A59

Een auto met pech strandde vanochtend vroeg op de A59 bij Waspik. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om de auto naar een veilige plek te brengen voor pechhulp.

06.06

Knal en brand in Boxtel

Bewoners van de Van Leeuwenstraat in Boxtel werden rond kwart voor elf gisteravond wakker van een luide knal. Toen ze naar buiten keken, zagen ze dat er brand woedde op de hoek met de Parallelweg Noord. Daarop werd de brandweer gebeld. Maar voordat die er was, was het vuur al gedoofd.

Toen de brandweer aankwam bij de Van Leeuwenstraat in Boxtel was het vuur al gedoofd (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Toen de brandweer aankwam bij de Van Leeuwenstraat in Boxtel was het vuur al gedoofd (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brand woedde op de hoek van de Van Leeuwenstraat met de Parallelweg Noord in Boxtel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brand woedde op de hoek van de Van Leeuwenstraat met de Parallelweg Noord in Boxtel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
02.32

Bestelbus brandt uit

Een auto is afgelopen nacht door brand verwoest aan de Koetsierwei in Dommelen. De brand werd ontdekt rond kwart over een 's nachts. Ook een poort en een deel van de aanbouw van het huis raakten bij de brand beschadigd. De brandweer had het vuur snel onder controle. In het bijgebouw ontstond rookschade.

De brand in Dommelen werd rond kwart over een 's nachts ontdekt (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De brand in Dommelen werd rond kwart over een 's nachts ontdekt (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Van de bestelbus in Dommelen bleef weinig over (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Van de bestelbus in Dommelen bleef weinig over (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
00.37

Echtpaar gewond op N279

Een echtpaar raakte gisteravond gewond bij een aanrijding op de Kanaaldijk-Noord bij Heeswijk-Dinther. Een automobilist botste met hoge snelheid achterop hun auto. De man kon zelf uit de auto komen, de vrouw moest door de brandweer bevrijd worden. De andere bestuurder bleef ongedeerd. Hij was niet onder invloed.

De brandweer moest een vrouw bevrijden uit de aangereden auto op de Kanaaldijk-Noord (foto: Bart Meesters).
De brandweer moest een vrouw bevrijden uit de aangereden auto op de Kanaaldijk-Noord (foto: Bart Meesters).
Vanwege de aanrijding op de Kanaaldijk-Noord werden diverse hulpdiensten opgeroepen (foto: Bart Meesters).
Vanwege de aanrijding op de Kanaaldijk-Noord werden diverse hulpdiensten opgeroepen (foto: Bart Meesters).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!