Nog een dagje doorbijten: 'De komende dagen verlopen zonovergoten'

Vandaag om 09:22 • Aangepast vandaag om 10:28
nl
Het is deze maandag even doorbijten, maar er komt uitstekend najaarsweer aan. Dat vertelde Floris Lafeber van Weerplaza maandagochtend in het radioprogramma WAKKER! op Omroep Brabant.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Deze maandag verloopt nog grijs. "Een regengebied trekt de komende uren over onze provincie. Daarmee hebben we tot de nacht te maken. Maar dit is maar één dagje", benadrukte Lafeber op de radio.

"De nachten verlopen wel wat fris."

Het regengebied verlaat onze provincie maandagnacht geleidelijk via het oosten. "Dan volgen brede opklaringen in het westen van de provincie en die vormen de voorbode voor het weerbeeld dat we de komende dagen krijgen. Die dagen zien er heel goed uit, met veel ruimte voor de zon. Dinsdag tot en met donderdag is het bijna zonovergoten in de provincie, bij temperaturen die ook nog eens gaan oplopen: van 16 graden op dinsdag naar 19 graden op donderdag."

De weerman van Weerplaza stipt slechts een kleine 'maar' aan. "De nachten verlopen wel wat fris, met minima rond een graad of 6. Maar het zonnetje overdag maakt veel goed. Dat in combinatie met de fraaie herfstkleuren laat het er prachtig uitzien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!