Video

Christiaan Bauer genoot enorm van zijn eerste optreden met papa Frans

Gisteren om 20:38 • Aangepast vandaag om 11:43
nl
Christiaan Bauer, de zoon van Frans Bauer, is nog aan het nagenieten van afgelopen vrijdag. Samen met zijn vader zong hij het nummer 'Papa' van Stef bos tijdens twee shows in Rotterdam Ahoy. Het was een eerbetoon aan zijn overleden opa Chris. "Het was een bijzonder moment."
Profielfoto van Loïs Verkooijen
Geschreven door

Christiaan vertelt er maandag glunderend over in het tv-programma Brabant Vandaag. "Mijn vader zette het nummer als eerste in. Toen ik halverwege ook opkwam, voelde ik echt de energie in de zaal. Ik vond het lastig om mijn tranen binnen te houden."

Dat had ook te maken met wat er aan zijn opkomst voorafging. "Terwijl ik in de coulissen stond te wachten tot ik op mocht, vertelde mijn vader aan het publiek over mijn opa die negen jaar geleden overleed." Het was de eerste keer dat vader Frans weer optrad in Ahoy sinds het overlijden van opa Chris Bauer. Christiaan is naar zijn opa vernoemd en gemis raakte hem diep, zo vertelt hij.

Opa Chris had ook in Frans' leven een belangrijke rol. Hij was niet alleen zijn chauffeur en begeleider, maar ook zijn grootste fan. "Opa was er altijd bij: van het opbouwen van het podium tot aan de peptalk backstage", vertelt Christiaan. In 2015 overleed Chris op 70-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand. "De laatste tijd reed ik mijn vader naar optredens en waren mijn broers en ik aanwezig bij het opbouwen van het podium."

"Nu doe ik het zelfde, maar dan met een echte microfoon."

Als klein ventje droomde Christiaan er altijd van om ooit op het podium met zijn vader te staan. "Ik stond vroeger altijd met een nepmicrofoon aan de zijkant van het podium mee te zingen, alsof ik zelf beroemd was", lacht hij. "Nu doe ik ongeveer hetzelfde, maar dan met een echte microfoon!"

LEES OOK: Frans Bauer eindelijk weer in Ahoy: 'Ik dacht het komt er nooit meer van'

Die droom is dus uitgekomen. Nadat Christiaan vrijdag in Ahoy een duet met zijn vader zong, mocht hij ook nog zijn eigen nummer zingen. Dat nummer komt in januari uit. Tijdens het zingen keek Christiaan naar zijn vader, die in de coulissen stond te glunderen.

"Het is zo fijn om mijn vader in de zaal te zien, vol trots. Dat geeft mij echt een boost in mijn zelfvertrouwen!" Het nummer is geschreven door Jan Smit, maar Christiaan sluit niet uit dat hij ooit een nummer maakt dat zijn vader Frans heeft geschreven.

"Er is een vacature voor de chauffeur van Frans Bauer."

In januari verschijnt de nieuwe single van Christiaan. Er staan ook nieuwe optredens op de planning. "Nu rijd ik vaak mijn vader naar zijn shows, maar als ik zelf optreed, kan ik hem niet rijden. Dat is wel een gek idee", bedenkt Christiaan zich. "Dus, er is een vacature voor de chauffeur van Frans Bauer!", grapt hij.

"Er is dan in ieder geval genoeg eten", voegt hij er lachend aan toe. "Na de show hebben we natuurlijk, traditiegetrouw, de Chinees bezocht. We hebben echt genoten dit weekend, met lekker eten én de mooie momenten samen." Dat was een belangrijke tip die Frans zijn zoon nog had meegegeven voor hun duet: vergeet niet te genieten. "En dat hebben we zeker gedaan. De shows vlogen voorbij!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.