Video

Bakkerijen beroofd en vernield voor duizenden euro's: 'Onprettige ervaring'

Gisteren om 18:53 • Aangepast vandaag om 18:29
nl
Godfried de Vocht, naar wie een grote bakkerijketen in Oost-Brabant is genoemd, heeft het niet makkelijk. Niet zozeer zakelijk, maar emotioneel. Bij vier vestigingen van zijn onderneming is eerder dit jaar ingebroken. “Voor een paar centen is wel heel veel schade aangericht, ook gezien de impact voor het personeel.”
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De Vocht komt aan het woord in Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van justitie en politie op Omroep Brabant. Volgens de politie moeten de diefstallen het werk zijn geweest van een bende, die mogelijk in wisselende samenstelling wist toe te slaan.

De inbraken zijn gepleegd tussen februari en juli. De daders hadden het niet alleen gemunt op de bakkerijvestigingen van De Vocht: ook bij Bekkers in Best en bij Van Beek in Valkenswaard was het raak.

Er is voor enkele duizenden euro’s buit gemaakt. Dieven gingen onder meer met een kluis en geld uit kassa's aan de haal. Ook is er veel schade aangericht. Zo zijn deuren met veel geweld geforceerd. Eén verdachte, van een inbraak bij de Vocht in Geldrop, is herkend op camerabeelden. Alle andere daders worden nog gezocht.

Op 14 februari werd de keten van De Vocht voor de eerste keer geconfronteerd met een inbraak, in een winkel in Best. De dader wist een rolluik te forceren en ging ervandoor met een paar honderd euro. Een paar maanden later werd de bakkerij in de Coevering in Geldrop bezocht.

Er werd veel schade aangericht (foto: Bureau Brabant).
Er werd veel schade aangericht (foto: Bureau Brabant).

De Vocht vertelt wat zijn zoon aantrof na een van de inbraken. “Hij kwam allemaal rare dingen tegen in onze zaak. De deuren van de koelkast en de diepvries stonden open. En in het kantoor was alles overhoop gehaald. Een enorme ravage." De zoon belde meteen op om te vertellen dat er ingebroken was. "En dan begint alle ellende. Een heel onprettige ervaring.”

Na de laatste inbraak, bij de hoofdvestiging in Nuenen, is de hele familie bij elkaar gekomen. “Om te kijken wat de schade is geweest. En dan moet je weer van alles regelen en gaan bellen en opruimen. Da’s moeilijk”, zegt De Vocht, enigszins geëmotioneerd.

De schade die de inbrekers hebben veroorzaakt in alle zaken, heeft er flink ingehakt bij De Vocht. "Triest. Het heeft een enorme impact", zegt hij. De politie heeft beelden van de verschillende inbraken gedeeld, in de hoop dat iemand de daders herkent.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!