PSV speelt zonder belangrijke spelers en uitsupporters: 'Slechte zaak'

Gisteren om 20:18 • Aangepast vandaag om 11:44
nl
Peter Bosz wilde het geen hels karwei noemen, maar dat het lastig gaat worden moest ook de trainer beamen. PSV speelt dinsdagavond een van de moeilijkste Champions League wedstrijden van het seizoen en mist daarin meerdere belangrijke spelers. Ook kan de ploeg niet gesteund worden door haar fans. Zij zijn niet welkom in Parijs: “Dit hoort niet.”
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Geen Joey Veerman, Jerdy Schouten, Rick Karsdorp, Hirving Lozano en Sergino Dest bij PSV. De vijf op papier basisspelers zijn allemaal geblesseerd en kunnen niet uitkomen in de belangrijke uitwedstrijd tegen Paris Saint Germain.

Een wedstrijd die mét deze spelers al een lastige klus was, maar die er nu niet bepaald makkelijker op is geworden. “Het wordt een puzzel”, zegt Peter Bosz maandagavond over het maken van een opstelling. “Die heb ik ook nog niet gelegd. We hebben vanmorgen pas te horen gekregen hoe het staat met de fitheid van sommige spelers. We moeten een beroep doen op onze brede selectie en andere keuzes maken.”

"Wij moeten gewoon de eerste ronde overleven."

De pijntjes bij zijn spelers komen niet helemaal als een verrassing voor Bosz. “Tegen AZ afgelopen zaterdag moest ik al vijf spelers uit voorzorg of noodzakelijk wisselen. Dat had ik bijvoorbeeld ook graag gedaan met Rick Karsdorp, maar dat kon niet meer. Toen wist ik eigenlijk al dat deze wedstrijd voor hem een lastig verhaal ging worden.”

PSV behaalde in de eerste twee wedstrijden in de Champions League ‘pas’ één punt. Met de kanttekening dat de ploeg niet de minste tegenstanders trof met Juventus en Sporting CP. “We weten dat we in het begin punten moeten snoepen om hopelijk in latere wedstrijden, tegen andere tegenstanders, meer punten te pakken. We gaan toch niet bij de eerste acht eindigen. Wij moeten gewoon de eerste ronde overleven.” Daarvoor moet PSV eindigen bij de eerste 24 op een ranglijst van 36 clubs.

"Het hoort niet dat de fans hier niet welkom zijn."

Om die volgende ronde te bereiken, zou een stunt dinsdag in het Parc des Princes zeer welkom zijn. Daarbij kan PSV alle hulp gebruiken, alleen moet de ploeg het behalve zonder een paar goede spelers ook stellen zonder de uitsupporters. Er is een gebiedsverbod voor de Eindhovense fans rondom het stadion, waardoor zij niet plaats kunnen nemen in het uitvak.

“Dat is een slechte zaak”, zegt Bosz daar duidelijk over. “Een belachelijke zaak. Het is jammer dat zij niet ons kunnen steunen in het allermooiste toernooi. Wij als spelers en trainers kijken ernaar uit, maar de fans nog veel meer. Dan hoort het niet dat ze hier niet welkom zijn.”

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

PSV-supporters winnen rechtszaak, maar mogen toch niet naar Parijs

Nog meer problemen voor PSV: geblesseerde Karsdorp niet mee naar Parijs

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!