Lennerd Daneels van Helmond Sport maakt wereldgoal vanaf eigen helft

Gisteren om 21:08 • Aangepast vandaag om 11:16
Het seizoen duurt nog lang, Lennerd Daneels heeft mogelijk nu al het mooiste doelpunt van de Keuken Kampioen Divisie gemaakt. Dit gebeurde maandagavond in de thuiswedstrijd van Helmond Sport tegen Roda JC. Op slag van rust wist de Helmondse aanvaller uit een directe vrije trap, tien meter van de middenlijn en vanaf eigen helft, de bal in het doel te mikken. Een wereldgoal.
Profielfoto van Hans Janssen

Daneels mocht de vrije schop nemen, omdat even daarvoor ploeggenoot Anthony van den Hurk was omgeduwd. De 26-jarige Belg aarzelde geen moment. Hij zag dat de Limburgse keeper Justin Treichel net iets te ver voor zijn doel stond en schoot de bal vanaf een meter of zestig net hoog genoeg in het doel. Treichel raakte het leer nog wel aan, maar hij was kansloos. Het betekende direct de 1-0 ruststand.

Het doelpunt had veel weg van de wijze waarop Heracles-speler Mario Engels zondag Ajax-keeper Remco Pasveer verschalkte. Ook hij scoorde, in dit duel voor de Eredivisie, van enorme afstand.

Helmond Sport won uiteindelijk (op gelukkige wijze) met 2-1. Hierdoor is de ploeg van trainer Kevin Hofland nu alleen koploper van de Keuken Kampioen Divisie, al heeft ze wel een wedstrijd meer gespeeld dan FC Den Bosch. Danneels kreeg in de 90e minuut nog een publiekswissel.