Gehavend PSV stunt met gelijkspel tegen PSG in Champions League

Gisteren om 22:56 • Aangepast vandaag om 01:18
nl
PSV heeft verrassend een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germain. De Eindhovenaren namen in de eerste helft tegen de verhouding in de leiding via Noa Lang. De Franse topploeg kwam in de tweede helft nog wel langszij maar ze wist het gehavende PSV niet over de knie te leggen. PSV pakte zo het tweede punt van deze Champions League.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Zoals bekend miste PSV veel basiskrachten in Parijs. Maar Peter Bosz had gezegd dat zijn team nog altijd met lef moest gaan spelen. Dat was ook terug te zien in de opstelling want op het middenveld stonden drie aanvallend ingestelde spelers.

Dat leek in de openingsfase niet bepaald goed uit te pakken want PSV gaf enorm veel ruimtes weg en kwam in de eerste twintig minuten een aantal keer goed weg. Ousmane Dembele raakte de lat en Bradley Barcola schoot de bal in kansrijke positie net naast. PSV was gewaarschuwd.

Onverdiende voorsprong
Toch waren er genoeg momenten waarop PSV kansrijk kon worden, maar het ontbrak aan de eindpass. Maar na een onderschepping van Olivier Boscagli en een snelle pass van Ismael Saibari werd eindelijk de dreigende Noa Lang gevonden. De linksbuiten trok naar binnen en schoot PSV verrassend op voorsprong. Verdiend was dat niet, maar het gaf de Eindhovense gasten wel vleugels.

In de fase na de openingstreffer leek PSV door te drukken maar het wist de score niet uit te breiden. Aan de andere kant ontsnapten de Eindhovenaren andermaal bij een grote kans van Dembele.

Lees ook: Deze PSV-fan is ondanks verbod in Parijs en heeft een kaartje voor vanavond

Grote kans Guus Til
In de tweede helft viel al vrij snel de verdiende gelijkmaker. Achraf Hakimi schoot van ruime afstand raak door de benen van doelman Walter Benitez. Dat was het moment dat juist de Fransen vleugels gaf. Maar waar ze aanvallend een doorbraak leken te forceren, was het PSV dat een reuzekans kreeg op de voorsprong.

Guus Til ging alleen op de doelman af en had oog voor de meegelopen Lang. Alleen zijn pass op de aanvaller was niet hard genoeg waardoor een verdediger de bal kon onderscheppen. Het was dé kans voor PSV in de tweede helft.

Bonuspunt
PSG was de dominante ploeg in de tweede helft en op de kans van Til na kwam PSV er nauwelijks meer uit. Toch werden de Fransen niet zo gevaarlijk als in de eerste helft en gaandeweg werd een punt steeds realistischer voor de ploeg van Peter Bosz.

In de slotfase werd het nog wel erg spannend voor PSV. Eerst leek PSG een penalty te krijgen, maar werd deze beslissing teruggedraaid door de VAR. Niet veel later moest Benitez op de lijn redding brengen op een kopbal van Marquinhos. Zo bleef PSV overeind en houdt het een knap punt over aan de uitwedstrijd tegen PSG. Een bonuspunt, zeker gezien de personele problemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!