PSV pakt punt in Champions League: 'Kun je niet winnen dan niet verliezen'

Vandaag om 07:30 • Aangepast vandaag om 08:01
Een penaltymoment en een bal van de lijn. De blessuretijd bij PSG-PSV was bepaald niet saai en na afloop mocht PSV niet klagen dat het een punt overhield aan deze loodzware uitwedstrijd. PSV kroop door het oog van de naald en dus kon iedereen in het Eindhovense kamp wel leven met een punt.

Peter Bosz vatte na afloop de wedstrijd in één zin samen: "Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest." Een bekende uitspraak van Johan Cruijff, maar zeker ook van toepassing op de wedstrijd die PSV dinsdagavond speelde in het Parc des Princes.

Want ondanks dat PSV op voorsprong kwam in de eerste helft, mochten de Brabanders het meest in de handen knijpen met een punt. "We hebben op bepaalde momenten wel een beetje geluk gehad", besefte Bosz. "In de eerste helft kun je ook 3-0 achterstaan. Maar mede doordat wij er een intense wedstrijd van maakte, lieten we zien dat we mee kunnen op dit niveau. Ik zie net als vorig seizoen een stijgende lijn."

En daar had de trainer ook zeker een punt, alleen wist iedereen bij PSV ook dat er niet meer in zat dan een punt. Maar een gelijkspel op bezoek bij een absolute Europese grootmacht is een puike prestatie. "We hebben het geweldig gedaan! Ik ben trots op dit punt", besloot de trainer dan ook zijn persconferentie.

De scheidsrechter besloot na het zien van de beelden toch geen penalty te geven (foto: Marcel van Dorst).

Naast de trainer zat Guus Til die vooral zijn collega's op het middenveld wilde prijzen. Door de afwezigheid van Jerdy Schouten en Joey Veerman stond Malik Tillman op een voor hem ongebruikelijke positie. "Spelers kunnen veel meer dan ze zelf denken. Tillman deed het uitstekend en ik vond het wel een fijn middenveld. Het was een middenveld met veel power. Dat voetbalde lekker."

Maar zeker nadat PSV noodgedwongen wat wissels doorvoerde werd het in de slotfase ontzettend spannend. De Eindhovenaren ontsnapten aan een nederlaag. Eerst werd een penalty -terecht- teruggedraaid door de VAR, waarna Walter Benitez heldhaftig moest redden op een kopbal van Marquinhos.

"Het was overleven. Iedereen liep op het tandvlees."

"Het was overleven", keek Til terug op die slotfase. "Iedereen liep op het tandvlees. Eerst baal je van die penalty en even later kruip je door het oog van de naald met die kopbal uit de corner. We moeten daarom blij zijn met een punt. Al baal je ergens ook wel omdat je bij de rust voorstaat."

Tot slot ging het met de middenvelder van PSV nog over het ontbreken van de uitfans. "Die mis je wel", zei Til. "Het is echt jammer dat ze niet bij deze wedstrijd zijn. Je voetbalt voor de supporters. En eerlijk... ik snap eigenlijk nog steeds niet waarom ze er niet waren."