Video

Wéér een Bossche bestelbus in brand, nog onbekend of het om dakdekker gaat

Vandaag om 06:11 • Aangepast vandaag om 09:09
nl
Het is weer raak in Den Bosch. In de Orduynenstraat is dinsdagavond een busje uitgebrand. Of het ook om het busje van een dakdekker gaat, wordt nog onderzocht. De wagen is voor sporenonderzoek in beslag genomen door de politie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Het lijkt haast aan de orde van de dag in Den Bosch: explosies bij huizen of bestelbussen van dakdekkers, meestal gepleegd met zwaar vuurwerk.

De telling van Omroep Brabant begint met een ontploffing bij een huis aan de Willem Barentzstraat, medio juli van dit jaar. Maar in de maanden die volgen, lijkt het aantal aanslagen bijna exponentieel toe te nemen. Want gaat het in augustus (5) en september (3) al vaker mis, in oktober is het al helemaal schering en inslag. De teller staat deze maand al op 9 aanslagen, waarvan dus 4 in de afgelopen week. In totaal gaat het dus al om 18 explosies. Mogelijk was dit nummer 19.

Gerommel in dakdekkersland
Wat er precies speelt in de dakdekkerswereld blijft vooralsnog wat gissen. Maar dat het er rommelt, is een understatement. Het zou er in ieder geval mee te maken hebben dat het een nogal lucratieve business is.

Eerder deed dakdekker Ali Katkay (36) zijn verhaal aan Omroep Brabant, namens zes bedrijven uit de branche. Volgens hem levert een goede maand al gauw zo'n 20.000 euro op. Mits je genoeg klussen binnenhaalt. En daar wringt de schoen. Want door de moordende concurrentie zouden sommige partijen zich blijkbaar genoodzaakt zien concurrenten uit te schakelen.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Dakdekkersoorlog naar absoluut kookpunt: dit is wat er speelt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!