Video

'Super creepy' geluid in dit straatje jaagt mensen stuipen op het lijf

Gisteren om 10:59
nl
Een huiveringwekkend geluid in het centrum van Eindhoven jaagt voorbijgangers al enige tijd de stuipen op het lijf. Maar wat is het? Met Halloween voor de deur wordt de fantasie van de Eindhovenaren uitermate geprikkeld. Is het een schreeuwende vrouw in nood? Een huilend kind? Een jankende hond? We namen een kijkje en ontdekten hoe het zit.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Wie wel eens door de Lardinoisstraat loopt, het smalle straatje bij het Beursgebouw in Eindhoven, heeft het misschien ook wel gehoord. Een angstaanjagend geluid dat zich steeds herhaalt. 's Avonds, als de mensen zijn gaan slapen en het stil is op straat, hoor je het nog beter. Vanuit elke hoek klinkt het weer iets anders, de ene keer hard, de andere keer weer wat zachter. Moeten we ons zorgen maken?

'Super creepy'
'Weet iemand wat dat constante geschreeuw is als je langs de Primera naar Piazza loopt?', zo vroeg iemand zich op internetforum Reddit af. 'Dat geluid is echt super creepy!', reageert iemand die het ook wel eens gehoord heeft. Een ander zegt bijna de politie gebeld te hebben toen ze het voor het eerst hoorde.

We namen een kijkje en konden het mysterie gelukkig oplossen. Het geluid blijkt afkomstig van de naastgelegen parkeergarage en wordt veroorzaakt door het wisselen van boodschappen in een reclamebord. Hopelijk blijft de situatie nog even zo, want Eindhoven zou zomaar eens de ultieme Halloween-attractie in handen kunnen hebben...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!