Man stuurt dickpic naar meisje (14) en naaktfoto van zoontje naar vriendin

Gisteren om 14:44 • Aangepast gisteren om 15:07
nl
De 58-jarige Harry B. uit Oosterhout heeft vijftien dagen celstraf gekregen en een taakstraf van vijftig uur van de rechtbank in Breda, omdat hij een naaktfoto van zijn acht weken oude zoontje verstuurde met een gekke tekst. Ook stuurde hij een dickpic naar een meisje van 14 jaar.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De rechtbank oordeelt dat B. ‘ongebruikelijk seksueel gedrag vertoont en dat zijn dossier een zorgelijk beeld laat zien van hoe hij zich gedraagt ten opzichte van een kwetsbaar kind en een jongere’.

Harry stuurde een naaktfoto van zijn acht weken oude zoontje naar een goede vriendin en peettante van het kindje, met de tekst: 'Tante moet pieletje komen wrijven.' Tante reageerde met : 'Wauw, slecht. Tante doet alleen ruggetjes.'

B. stuurde ook een foto van zijn eigen penis naar een meisje van 14 dat bij hem inwoonde. Maar volgens B. had iemand anders die foto naar haar gestuurd. Zijn telefoon lag altijd open en bloot op tafel, zonder beveiligingscode en dus kon iemand anders dat ook hebben gedaan.

"Dat is niet mijn piemel. Ik kan 'm niet thuisbrengen."

In eerste instantie zei hij de penis op de foto niet eens te herkennen. "Dat is niet mijn piemel. Ik kan 'm niet thuisbrengen." Zijn ex-vrouw zag echter wel dat het zijn intieme deel was. "Dat is de penis van Harry. Ik herken zijn hand, zijn penis, ons toilet", zei ze emotioneel tegen de politie.

Volgens de rechtbank is het volstrekt ongeloofwaardig dat iemand anders die foto naar het meisje zou hebben gestuurd. Uit de WhatsApp-chatgeschiedenis tussen Harry en het meisje bleek dat zij in de periode van 3 december 2021 tot 16 januari 2022 onafgebroken berichten naar elkaar hebben gestuurd of telefonisch contact met elkaar hebben gehad.

"Deze is voor jou schat en voor in je lekkere…"

Daarin wordt veel gesproken over het houden van elkaar, het maken van kinderen, het versturen van foto’s en een voorstel om seks te hebben. Het sturen van de dickpic via TikTok, met de tekst ‘Deze is voor jou schat en voor in je lekkere…’ past bij die chatberichten. Dat een andere persoon dan Harry al deze berichten heeft gestuurd, vindt de rechtbank een raar verhaal.

Harry werd niet veroordeeld voor twee seksueel getinte foto's van de vierjarige dochter van zijn ex-vrouw. Het meisje was daarop te zien in een onderbroekje met hartjes. Maar omdat justitie hem naaktfoto’s ten laste had gelegd en dat niet overeenkomt met de daadwerkelijke foto’s, wordt hij daarvan vrijgesproken.

De zaak tegen Harry begon te rollen toen de moeder van het 14-jarige meisje aangifte deed van seksueel misbruik tegen haar dochter. Maar hier was uiteindelijk onvoldoende bewijs voor om een strafzaak te beginnen.

Harry zat al zes weken in de cel in Duitsland, in afwachting van zijn overlevering aan Nederland. Hij hoeft daarom niet terug de cel in. Hij kreeg van de rechtbank nog wel 60 dagen voorwaardelijk opgelegd, die hij moet uitzitten als hij nog eens in de fout gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!