Spandoek als voorproefje voor NAC-RKC uitgerold bij Bredase Haven

Gisteren om 21:02 • Aangepast vandaag om 00:01
nl
Als voorproefje voor de wedstrijd NAC - RKC Waalwijk aanstaande zaterdag is woensdagavond een extra spandoek opgehangen in de haven van Breda. Tijdens het duel wordt vanwege het bevrijdingsweekend aandacht gevraagd voor de 1e Poolse Pantserdivisie, die tachtig jaar geleden een grote rol speelde bij de bevrijding van Breda. Tijdens de wedstrijd zal onder meer een ander spandoek, het grootste ooit in het Rat Verlegh Stadion, worden uitgerold.
Profielfoto van Anouk LambregtsProfielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door
Anouk Lambregts & Ronald Sträter

"Door Poolse moed en kracht behield onze stad haar pracht en praal", zo luidt de tekst op het spandoek aan de Haven. Supporters van voetbalclub NAC hebben het doek woensdagavond opgehangen als voorproefje voor de wedstrijd van zaterdag. Daar wordt op meerdere manieren aandacht gegeven aan de Poolse strijders.

LEES OOK: Poolse oud-strijder en reuzenspandoek trappen duel van NAC af

"Breda is een fantastische stad met een prachtig centrum. Onze binnenstad is historisch en kent karakteristieke plekken en gebouwen. Dankzij de moedige keuze van onze Poolse bevrijders om onze binnenstad te behouden genieten wij nu, 80 jaar later, nog steeds dagelijks van Breda in al haar schoonheid", schrijft Breda Loco's, een supportersclub van NAC, in een statement. "Het verleden, het heden, maar zeker ook onze toekomst is gevormd door de eerste Poolse pantserdivisie. Wij zijn voor eeuwig dankbaar."

De Breda Loco's hangen het spandoek op aan de Haven (foto Vinnie de Laat).
De Breda Loco's hangen het spandoek op aan de Haven (foto Vinnie de Laat).

Komend weekend speelt voetbalclub NAC een grote rol bij de viering van tachtig jaar bevrijding van Breda. De aftrap van de wedstrijd tegen RKC wordt gedaan door de laatste, nog in levende zijnde Poolse veteraan, de 101-jarige luitenant Eugeniusz Niedzielski.

Een ander spandoek dan dat wat in de haven hangt, een reuzenspandoek van 106 bij 21 meter, wordt bij de opkomst van de spelers uitgerold. Het is het grootste spandoek ooit in het Rat Verlegh Stadion, gemaakt door supportersgroepen Breda Loco's en Fr0nt76.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!