Ongelukken zorgen voor lange files op de Brabantse snelwegen

Vandaag om 16:58 • Aangepast vandaag om 20:52
nl
Het was donderdagmiddag enorm druk op de snelwegen in onze provincie. Zo leidde een ongeluk op de A2 bij Valkenswaard tot een uur extra reistijd. Ook op onder meer de A27, A58 en A67 gebeurden ongelukken. En ook die leidden tot flinke files.

"Het is een zeer drukke avondspits met meerdere impactvolle incidenten", meldt Rijkswaterstaat. De meeste ongelukken gebeurden aan het einde van de middag, tussen vijf en zes uur.

Zo werd na het ongeluk op de A2 een rijstrook afgesloten in de richting van Eindhoven naar Maastricht. Verkeer kreeg te maken met een uur vertraging.

Ook op de A67 was het enorm druk. Iets voor vijf uur stond er ruim veertig minuten file bij Eersel, van de Belgische grens richting Eindhoven. Twee rijstroken waren dicht, het verkeer moest over de vluchtstrook. Rond kwart voor zes was de weg weer vrij.

Verkeer op de A67 bij Eersel gaat over de vluchtstrook (foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie/X).
Verkeer op de A67 bij Eersel gaat over de vluchtstrook (foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie/X).

Op diezelfde snelweg gebeurde eerder, rond vier uur, een ongeluk bij Liessel, van Venlo naar Eindhoven. Een busje met daarin drie mensen raakte van de weg en belandde op de zijkant in de berm van de A67. De drie inzittenden zijn in de ambulance onderzocht, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Een rijbaan van de snelweg werd afgesloten na het ongeluk. Die was rond kwart voor vijf weer vrij.

Het busje belandde in de berm van de A67 (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Het busje belandde in de berm van de A67 (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).

Problemen verholpen
Ook op de A58 waren twee rijstroken dicht door een ongeluk. Dat leidde tot ruim veertig minuten vertraging. Op de A27 was de weg dicht tussen knooppunt Sint Annabosch en Oosterhout-Oost. Iets na vijf uur waren de problemen op beide snelwegen verholpen.

Zeven auto's botsten
Op de A27 ging het een paar uur eerder ook al mis. Zeven auto's botsten op de weg bij Oosterhout. Verkeer kreeg hierdoor te maken met ruim een uur vertraging.

LEES OOK: Botsing met zeven auto's op de A27 zorgt voor veel vertraging

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!