Peter plaatst al vijftien jaar lang élke dag een foto van zijn stad Tilburg

Vandaag om 09:44 • Aangepast vandaag om 11:36
nl
Elke dag een foto maken van je favoriete stad en plaatsen op je blog. Dat doet de Tilburgse Peter van den Besselaar al vijftien(!) jaar. Op zijn site 'tilburgdailyphoto' staan nu 5479 foto's van zijn geliefde stad Tilburg, donderdag vierde hij z'n jubileum. Zolang hij er mensen blij mee maakt, denkt hij nog niet aan stoppen.
Profielfoto van Anouk Lambregts
Geschreven door
Anouk Lambregts

Peter is een geboren Tilburger met heel veel liefde voor de stad, vertelt hij bij radioprogramma Afslag Zuid van Omroep Brabant: "Ik ben er heel gelukkig." De duizenden foto's die hij publiceert op zijn blog zijn allemaal heel verschillend. "Ik maak foto's van curieuze dingen, ik kijk gewoon omhoog of omlaag. Op mijn blog staat werkelijk van alles", aldus de hobbyfotograaf.

"De ene dag sta ik in de shoarmatent, de andere dag in een sterrenzaak."

"Ik ga eigenlijk altijd de straat op zonder te weten wat ik ga fotograferen die dag. En ik ben ervan overtuigd dat er mooie plekjes zijn die zelfs doorgewinterde Tilburgers nog niet goed kennen."

Peter vindt zijn foto's het mooist wanneer ze de verbondenheid met de stad laten zien. "Ook de contrasten vind ik heel gaaf, de ene dag maak ik een plaatje in een shoarmatent, de andere dag in een sterrenzaak."

Een kind met familie bij de huldiging van Willem II (Foto: privé)
Een kind met familie bij de huldiging van Willem II (Foto: privé)

Een foto die voor Peter speciaal is, is er eentje met de huldiging van Willem II, die hij afgelopen mei maakte. "Daarop is een klein jongetje te zien met zijn vader, moeder, ooms, opa en oma... Daardoor voel je jezelf heel erg thuis, en dat vind ik mooi."

"Het eerste jaar bleef ik steeds op tot middernacht, om mijn foto te plaatsen."

Peter heeft geen vast tijdstip waarop hij de straat op gaat. Ook is hij naar eigen zeggen heel erg atechnisch. "Het eerste jaar ben ik zeker zestig keer opgebleven tot middernacht, omdat ik om klokslag twaalf uur mijn foto wilde posten. Pas daarna kwam ik er achter dat je dat kunt inplannen. Sinds dat moment is mijn leven een stuk makkelijker", vertelt hij lachend.

Een foto van een kunstwerk met daarop struisvogels (Foto: privé)
Een foto van een kunstwerk met daarop struisvogels (Foto: privé)

Aan stoppen denkt Peter nog niet, hij gaat door zolang hij er mensen blij mee maakt. De foto van vandaag, vrijdag, is al gemaakt en gepubliceerd: "dat is een foto van het Tilburgse Festival Circolo, wat ik iedereen aan kan raden om te bezoeken!"

De ruim 5000 foto's zijn te bekijken op de blog van Peter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!