Nieuwe domper voor PSV, weer een sterkhouder wekenlang uitgeschakeld

Vandaag om 08:03 • Aangepast vandaag om 08:34
nl
PSV kan de komende weken geen beroep doen op Jerdy Schouten. De 27-jarige middenvelder liep tijdens het duel met AZ van zaterdag een spierblessure op. Dat blijkt uit aanvullend medisch onderzoek, maakte de Eindhovense voetbalclub donderdagavond bekend. Schouten mist onder meer de topper tegen Ajax begin november.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Dit is natuurlijk ontzettend balen, maar ik zal keihard werken om zo snel mogelijk weer belangrijk te kunnen zijn voor het team", laat Schouten weten.

Knap gelijkspel
Schouten ontbrak door de blessure dinsdag al tijdens de wedstrijd van PSV in de Champions League tegen Paris Saint-Germain. Dat duel eindigde desondanks in een knap 1-1 gelijkspel.

Een wedstrijd eerder in het miljardenbal was Schouten nog de grote uitblinker tijdens de thuiswedstrijd tegen Sporting Lissabon.

Veerman
In de Eredivisie speelt PSV de komende weken naast Ajax tegen PEC Zwolle en NAC Breda. In de Champions League wacht PSV op 5 november de belangrijke thuiswedstrijd tegen het Spaanse Girona.

PSV mist naast Schouten ook sterkhouder Joey Veerman op het middenveld. Hij liep tijdens de competitiewedstrijd tegen Willem II een liesblessure op. Veerman wordt op zijn vroegst eind november terug op het veld verwacht.

PSV kampt al heel het voetbalseizoen met een aanzienlijk aantal blessuregevallen. De entree van vleugelverdediger Serginho Dest wordt pas begin volgend jaar verwacht, aanvaller Hirving Lozano - die in de winterstop vertrekt naar het Amerikaanse San Diego FC - hoopt over een paar weken weer op het veld te staan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!