Danse Macabre als decor in videoclip van metalband Epica

Vandaag om 09:11 • Aangepast vandaag om 10:43
nl
Metalband Epica heeft de clip van zijn nieuwe nummer 'The Ghost in Me' vergezeld van een passende videoclip. De band staat in de clip te headbangen in de Danse Macabre, de nieuwe attractie van de Efteling.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Dat is geen toeval, want het nummer is gebaseerd op de melodie van de Danse Macabre (het wereldberoemde stuk van de Frans componist Camille Saint-Saëns uit 1874). Het nummer is in samenwerking met de Efteling gemaakt.

Epica geeft een leuke twist aan de symfonie met hoekige gitaarsolo’s die als een kudde olifanten door de attractie donderen.

Wachten op privacy instellingen...

Danse Macabre
De nieuwe attractie Danse Macabre is de opvolger van het aloude spookslot. De attractie opent tijdens Halloween, 31 oktober dus. In de nieuwe Eftelingattractie kunnen bezoekers straks plaatsnemen in een van de zes koorbanken, die elk op een kleine draaiende schijf staan.

Die zijn vervolgens weer onderdeel van een nog veel grotere schijf, van zo’n achttien meter doorsnede. Een soort gigantisch muntstuk, dat kan kantelen, maar ook nog eens drie meter omhoog en omlaag kan.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT Dit staat je te wachten in Danse Macabre

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!