Handelen in aandelen van Ebusco mag weer, koers stijgt flink

Vandaag om 09:23 • Aangepast vandaag om 10:52
nl
Beleggers kunnen vrijdag bij de beursopening in Amsterdam weer handelen in het aandeel van de noodlijdende bussenfabrikant Ebusco uit Deurne. Dat heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vrijdag bekendgemaakt. De koers van het aandeel is vrijdagochtend direct gestegen met 41 procent.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De toezichthouder legde donderdagmiddag de handel stil om een belangrijke aandeelhoudersvergadering die bezig was bij het bedrijf.

Die verliep uiteindelijk goed voor Ebusco, want het bedrijf kreeg goedkeuring voor het ophalen van extra geld en het benoemen van Christian Schreyer als topman.

LEES OOK: Kritische aandeelhouders verwijten Ebusco 'luchtkastelen' te bouwen

Het bedrijf wil 36 miljoen euro ophalen door extra aandelen uit te geven. Ook stemden aandeelhouders in met het plan om aandelen samen te voegen. Vijf aandelen van Ebusco worden samengevoegd tot één om de marktwaarde per aandeel te verhogen.

Het aandeel noteerde donderdagmiddag voor de handelsonderbreking ongeveer 20 procent lager op een dieptepunt van 41 cent, uit zorgen over de toekomst van het bedrijf. Het aandeel werd vrijdag 41 procent meer waard op 0,59 euro. Bij de beursgang drie jaar geleden was een aandeel nog 23 euro waard.

Ebusco verloor woensdag een kort geding over de annulering van een order van 45 elektrische bussen. Ebusco spande de rechtszaak aan tegen klant Qbuzz, die de bussen niet meer wilde afnemen. Maar volgens de rechter hoeft Qbuzz dat ook niet te doen. De rechter vindt dat Ebusco zich niet houdt aan de afspraken die de bedrijven hebben gemaakt over de levering van de bussen.

Ebusco kampt met productieproblemen, waardoor de verliezen dit jaar zo sterk zijn opgelopen dat analisten vreesden voor het voortbestaan van het bedrijf.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT

Dit is er aan de hand bij busbouwer Ebusco: 'Vooral domme pech'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!