Willem II verliest in Amsterdam van wisselend Ajax

Vandaag om 20:53 • Aangepast vandaag om 21:12
Willem II heeft in de uitwedstrijd tegen Ajax met 1-0 verloren. De Tilburgers konden niet profiteren van een Ajax dat met veel nieuwe spelers op het veld stond.
Profielfoto van Loïs VerkooijenProfielfoto van ANP

In de zesde minuut maakte Willem II doelman Thomas Didillon-Hödl een overtreden op Brian Brobbey die hij met een penalty moest bekopen. Davy Klaassen nam deze en schoot Ajax in de zesde minuut naar 1-0.

Weinig risico's
Het tempo van de Amsterdammers lag laag, en zelfs het publiek in de Johan Cruijff ArenA liet zijn onvrede horen door te fluiten. Willem II nam in de tweede helft niet veel risico’s en leek zich neer te leggen bij de nipte nederlaag. De kansen om terug te komen waren er, maar de ploeg kon niet echt overtuigen.

Trainer Francesco Farioli weet dat Ajax vorig seizoen veel punten heeft verspeeld na Europese duels. Na een zware reis naar Azerbeidzjan, waar de Amsterdammers donderdag Qarabag met 3-0 versloegen, koos de Italiaanse coach voor tien andere basisspelers.