Moeder en kind (13) slaan om zich heen bij Halloweenfeest, agent gewond

Vandaag om 10:46 • Aangepast vandaag om 12:18
nl
De moeder (43) en dochter (13) die zaterdagavond zijn opgepakt tijdens een Halloweenfeest in Waalwijk, hebben daar mensen uitgescholden, geschopt en geslagen. Dat meldt de politie. De vrouw verzette zich hevig tijdens haar aanhouding en heeft daarbij een politieagent mishandeld. Het tweetal zit maandagochtend nog vast.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Het ging zaterdagavond mis tijdens een Halloween trick-or-treat-tocht op Landgoed Driessen in Waalwijk. Aan de tocht deden 350 kinderen mee.

De politie kreeg rond half negen 's avonds een melding dat iemand ruzie aan het zoeken was met kinderen en volwassenen en dat er mensen aan het vechten waren. Toen agenten bij het Halloweenfeest aankwamen, stond er agressieve vrouw naar anderen te schreeuwen.

Volgens buurtbewoners zouden de vrouw en haar dochter anderen, waaronder een jongen, lastig hebben gevallen. Andere buurtbewoners probeerden het tweetal tegen te houden tot de politie kwam.

Meisje slaat en schopt mensen
Toen de politie de 43-jarige vrouw in de boeien wilde slaan, probeerde ze zich nog te verzetten. Ze duwde en sloeg een politieagent, die raakte daarbij lichtgewond.

Ook het 13-jarige meisje, de dochter van de aangehouden vrouw, was volgens de politie agressief. Ze heeft mensen uitgescholden, geslagen en geschopt. Ook zij is aangehouden.

Waarom de moeder en haar dochter zo agressief waren, is nog niet duidelijk. Volgens een woordvoerder wordt onderzocht wat er precies is gebeurd die avond. Meerdere getuigen, waaronder de mishandelde politieagent, hebben aangifte gedaan.

Organisatie treft geen blaam
Veel van de kinderen die meededen aan de Halloweentocht, hebben de vechtpartij zien gebeuren. Zij zijn diezelfde avond door hun ouders opgevangen. "De organisatie van de mooie Halloweentocht treft totaal geen blaam", benadrukt de wijkagent. "Daar lag het zeker niet aan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!