Van Nistelrooij nieuwe trainer van Manchester United na ontslag Ten Hag

Vandaag om 13:01 • Aangepast vandaag om 15:25
nl
Ruud van Nistelrooij wordt de nieuwe trainer van Manchester United. De huidige trainer, Erik ten Hag, is ontslagen vanwege de slechte resultaten. Van Nistelrooij volgt hem tijdelijk op.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De 54-jarige Ten Hag stond al langer onder druk vanwege tegenvallende resultaten. Manchester United verloor zondag in de Premier League nog met 2-1 bij West Ham United en staat na negen speelronden op de veertiende plaats met 11 punten.

"We zijn Erik dankbaar voor alles wat hij in zijn tijd bij ons heeft gedaan en wensen hem het beste voor de toekomst", zo laat Manchester United maandag in een statement weten.

Geduld van clubleiding is op
De club nam Ten Hag in 2022 over van Ajax. In zijn eerste seizoen eindigde hij als derde, met 75 punten, op ruime achterstand van kampioen Manchester City en Arsenal. Datzelfde seizoen won Ten Hag met United de League Cup, de eerste prijs voor de club sinds 2017.

Het seizoen daarop stelde Manchester United met de achtste plaats en 60 punten teleur. De toekomst van Ten Hag leek onzeker, maar hij behield het vertrouwen en mocht flink wat investeren.

Maar de verbetering bleef dit seizoen uit. Ten Hag vroeg om tijd en zei geregeld dat hij met de club en zijn team bezig was aan 'een proces'. Vorige week zei de trainer nog: "We houden ons aan het plan en zijn ervan overtuigd dat we het gaan omdraaien."

Na een gelijkspel bij Fenerbahçe in de Europa League (1-1) en de nederlaag van zondag bij West Ham is het geduld van de clubleiding op.

Van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij neemt de leiding over het team tijdelijk op zich, tot er een permanente nieuwe coach is gevonden.

De Geffenaar was tot vorig jaar de hoofdcoach van PSV. In mei vorig jaar stapte hij op, na tien jaar aan de Eindhovense club verbonden te zijn geweest. Sinds deze zomer is hij asisstent-trainer bij Manchester United.

Van 2001 tot 2006 speelde Van Nistelrooij zelf bij Manchester United. In 150 wedstrijden scoorde hij 95 keer. Hij speelde onder trainer Sir Alex Ferguson samen met onder meer Ryan Giggs, Paul Scholes en David Beckham.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Definitief: Ruud van Nistelrooij wordt assistent-trainer Manchester United

Van Nistelrooij blijft PSV'er na vertrek: 'Zal club altijd blijven steunen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!