Eigenaresse van winkel emotioneel na ramkraak: 'Net nu ik met pensioen ga'

Vandaag om 15:46 • Aangepast vandaag om 17:00
nl
De ravage is groot bij modewinkel Van Tilburg aan de Saksenweg in Ravenstein. Zaterdagnacht sloegen ramkrakers toe bij de winkel. Rond half drie reden de daders de zaak binnen met een auto. De daders gingen er vandoor met dure mannenkleding. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. "Alles van een eerdere ramkraak komt weer naar boven", vertelt eigenaresse Ria van Tilburg maandag.
Profielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door

Het komt volgens haar op een moment waarop alles toch al 'een wirwar is', want in maart sluit de winkel in Ravenstein definitief de deuren. Bij de ramkraak raakte niemand gewond, maar de ravage is enorm. De gevel van de winkel is volledig gesloopt en ook spullen in de winkel zijn kapot. Inmiddels is de ruit naast de ingang dichtgetimmerd met hout en binnen staan kapotte etalagepoppen.

De ramkraak heeft veel impact op eigenaresse Ria. "Ik denk dat het twintig jaar geleden is dat er ook een auto is binnengereden. We woonden toen nog boven de zaak en zijn daarna meteen verhuisd naar een boerderij in Huisseling. Het was traumatisch, zeker voor de kinderen. Ze belden me meteen nadat het zaterdag opnieuw raak was."

LEES OOK: Gevel modezaak in gruzelementen na ramkraak

Volgens Ria hebben de ramkrakers doelgericht dure herenkleding meegenomen, vooral jassen en broeken. Maandagochtend was nog niet duidelijk hoe groot de totale schade is. De politie heeft nog niemand aangehouden voor de ramkraak.

"Ik heb long covid en mijn energie laat het runnen van de zaak niet meer toe."

Het is voor Ria allemaal erg veel. "Onlangs hebben we namelijk het besluit genomen om na vijftig jaar te gaan stoppen met de winkel", vertelt ze. "Ik heb long covid en mijn gebrek aan energie laat het runnen van de zaak niet meer toe. Ik had zonder die ziekte nog graag langer door willen gaan, maar ik heb besloten om met pensioen te gaan."

Er zijn geen opvolgers binnen de familie om de winkel over te nemen. En ook buiten de familie heeft Ria niemand kunnen vinden om haar winkel over te nemen. Daarom doet ze de deuren van Van Tilburg in maart 2025 definitief dicht.

Trouwe klanten van de kledingwinkel betreuren het. "Ik wilde Ria een hart onder de riem steken door juist vandaag iets te kopen", vertelt een klant maandag. Een andere vaste klant gaat de winkel missen. "Ik kom uit Wijchen en kwam hier al altijd met mijn moeder. Het is zo'n fijne winkel waar je zo goed wordt geholpen en het is veel overzichtelijker dan de grotere Van Tilburg in Nistelrode. Echt heel jammer."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!