Deze namen - ook die van Van Nistelrooij - gaan rond als trainer van United

Vandaag om 18:00 • Aangepast vandaag om 19:42
nl
Nu trainer Erik ten Hag is ontslagen bij voetbalgrootmacht Manchester United, speculeert de Engelse pers er lustig op los. Gareth Southgate, Xavi en Ruben Amorim worden genoemd als mogelijke opvolgers van de Nederlander. Maar ook Ruud van Nistelrooij, die maandag tijdelijk werd aangesteld, wordt gezien als een groot kanshebber om trainer te worden bij een van de rijkste, maar ook meest rumoerige clubs van de wereld.
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

De 54-jarige Ten Hag stond al langer onder druk vanwege tegenvallende resultaten. Manchester United speelde gelijk bij Fenerbahçe in de Europa League (1-1) en verloor zondag in de Premier League nog met 2-1 bij West Ham United. Het bleek de druppel.

Nadat de Engelse tabloids al maanden om het ontslag van de trainer schreeuwden, wordt er nu volop gespeculeerd over zijn opvolging. Volgens The Sun is Gareth Southgate, de voormalig bondscoach van het Engelse nationale team, een topkandidaat voor de functie. De krant noemt daarnaast Kieran McKenna, de huidige trainer van Ipswich Town, Xavi en Thomas Frank als mogelijke opvolgers.

LEES OOK: Van Nistelrooij nieuwe trainer van Manchester United na ontslag Ten Hag

Volgens de Engelse wedkantoren, de bookmakers, maakt Ruud van Nistelrooij ook een zeer goede kans om Ten Hag definitief op te volgen. Bij talkSport Bets is Van Nistelrooij de favoriet en ook bij Sky Bet staat hij op een.

Zo wordt er ingezet op de mogelijke opvolgers van Ten Hag.
Zo wordt er ingezet op de mogelijke opvolgers van Ten Hag.

The Daily Mail denkt aan een terugkeer van de Noor Ole Gunnar Solskjaer. Hij was al eerder trainer van The Red Devils, maar werd door Manchester in november 2021 de laan uit gestuurd.

The Mirror heeft een lijst opgesteld van negen mogelijke kandidaten. Ook in die lijst wordt Van Nistelrooij genoemd als permanente opvolger van Ten Hag. De Geffenaar was tot vorig jaar de hoofdcoach van PSV. In mei vorig jaar stapte hij op. Sinds deze zomer is hij asisstent-trainer bij Manchester United. En van 2001 tot 2006 speelde Van Nistelrooij zelf bij Manchester United. In 150 wedstrijden scoorde hij 95 keer.

Trainerskerkhof
Een zorg voor iedere coach die wordt aangesteld: de club wordt inmiddels gezien als een waar trainerskerkhof. Nadat Alex Ferguson in 2013 stopte - hij was 26 jaar lang de coach van de club - en met pensioen ging, kwam de ene na de andere trainer naar Manchester om snel weer te vertrekken. Na Ferguson werd David Moyes aangesteld, die werd na een jaar vervangen door Louis van Gaal. De Nederlander mocht van 2014 tot 2016 de scepter zwaaien over de club en werd twee dagen na het winnen van de FA Cup de laan uitgestuurd.

Van Gaal op zijn beurt werd opgevolgd door Jose Mourinho, die ook weer werd ontslagen, waarna de Deen Solskjaer het mocht proberen. Die werd na een tijdelijke vervanger in de zomer van 2022 opgevolgd door Ten Hag. En dus is de club nu op zoek naar de volgende (ex-)coach.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!