Fossiel blijkt na onderzoek 'oervogel' te zijn: een beetje dino en vogel
"Het moment dat je dat stuk in je handen hebt, is onbeschrijfelijk", begint een trotse Wallaard te vertellen. "Ik was samen met mijn vader aan het zoeken naar eventuele fossielen in Zuid-Duitsland. We hadden een plateau vrijgemaakt waar we wilden gaan onderzoeken. Dit deden we door platen die daar lagen door midden te splitten. Al vrij snel vond ik toen dit fossiel, maar ik wist niet gelijk dat het om een primitieve vogel ging."
"Ik mag nu schreeuwen: kijk eens wat wij hebben gevonden!"
Het onderzoek naar dit fossiel heeft vijf jaar geduurd. Dit komt doordat een heel groot team, bestaande uit allerlei experts, het stuk gaat beschrijven vanuit hun eigen expertise. Na veel overleg en het uitwisselen van stukken is het nu honderd procent zeker dat het om een 'oervogel' gaat. "Het feit dat hij nu officieel de wereld ingaat en ik mag schreeuwen: 'kijk eens wat wij hebben gevonden', is ongelofelijk."
Het jaar 2024 was voor het Oertijdmuseum een topjaar. Niet alleen hebben ze meerdere speciale vondsten gedaan, ook hebben ze het record aantal bezoekers gehaald. "Ik ben echt ontzettend trots en blij dat wij met ons team deze resultaten hebben behaald."
Vaste bezoekers hoeven niet teleurgesteld te zijn, want volgens Wallaard staan er voor dit jaar ook nog vele mooie dingen op de planning. "We willen de Triceratops Veronika helemaal gaan prepareren, dat wordt een van onze grootste projecten. Daarnaast zijn we bezig om het skelet van een diplodocus genaamd Aurora op te bouwen en we gaan een plateosaurus, die we hebben geleend van een Zwitsers museum, opzetten."