Deze heerlijke carnavalssnack helpt je zo van een kater af
Zijn liters water, aspirines en rauwe eieren het beste medicijn tegen een kater? Niet als het aan comédienne en presentatrice Christel de Laat ligt. Ieder jaar verzint ze weer een nieuwe lekkernij die je helpt van je houten koppie af te komen.
Ook dit keer heeft ze een bijzondere creatie bedacht. Een soort gefrituurde hotdog, maar dan met frikandel, wit brood, en een dikke klodder mayonaise natuurlijk. In de video leggen we je uit hoe je deze anti-kater-snack thuis maakt.
Ingrediënten
Voor vier stuks:
- Vier witte boterhammen
- Twee eieren
- Mayonaise
- Frietkruiden (in supermarkten beter bekend als patatkruiden)
- Vier satéprikkers
- Twee gebakken frikandellen
- Optioneel: paneermeel
Uitleg recept
1. Snijd de korstjes van de boterhammen. Van de korstjes kun je paneermeel maken door ze even te drogen in de oven en dan in de blender te mikken. Maar als je paneermeel in huis hebt, is dat makkelijker, natuurlijk.
2. Pak een deegroller of een flesje bier en rol de boterhammen plat.
3. Pak de mayonaise en smeer deze lekker uit over het boterhammetje.
4. Pak een frikandel en snijd die door de helft. Leg deze op een boterham en rol deze er strak in. Rol daarna je frikandellenrol nog even goed over de plank zodat-ie lekker dicht zit.
5. Dan pak je twee borden. In eentje doe je twee losgeklopte eitjes, in het andere bord strooi je wat paneermeel. Mix dit met een paar snufjes frietkruiden.
6. Prik je frikandellenrol op een satéprikker en rol deze door het losgeklopte ei. Daarna rol je ‘m door je paneermeelmengsel.
7. Zet een koekenpan met olie op het vuur en wacht tot die goed heet is. Als het niet meteen knettert als je de frikandellendog erin legt, is het niet warm genoeg.
9. Bak nu je anti-kater lolly's tot ze goudbruin zijn.
Deel je baksel met ons
Heb je het recept gemaakt? Laat weten wat je ervan vindt en deel je foto in de Fijnfisjenie Facebookgroep of via de QR-code tijdens de uitzendingen van het Fijnfisjenie Café. Meer carnavalsrecepten van Christel zien? Bekijk de receptenpagina.