Video

Henny Vrienten speelde voor een prikkie op trouwfeest van Frans en José

dinsdag om 10:00 • Aangepast dinsdag om 15:48
nl
Vijfenveertig jaar geleden, twee smoorverliefde mensen en een bruiloft. Frans en José van Aarle uit Tilburg gaven elkaar in 1980 het ja-woord, en Frans' vader had als verrassing een bandje geregeld om op te treden op het trouwfeest. Met op de basgitaar... niemand minder dan Henny Vrienten.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Het was enkele maanden voordat Henny zich als zanger voegde bij de immens populaire band Doe Maar, voordat hij hits componeerde als 'Doris Day' en 'Eén nacht alleen', en voordat duizenden jonge meisjes volledig in katzwijm van hem raakten.

"Hij was toen nog helemaal niet bekend", vertelt de nu 67-jarige Frans, die inmiddels alweer 45 jaar gelukkig getrouwd is met zijn José. "Ze speelden Engelstalige liedjes, maar ook Brabantse gouwe ouwe, zoals 'Het leven is goed op het Brabantse land'. Dat was onze openingsdans, en binnen een mum van tijd stond de hele dansvloer vol."

Hoe komt Henny Vrienten op een bruiloft in Tilburg terecht? "Mijn vader had destijds een fotozaak", zegt Frans. "Een van zijn vaste klanten was René Frijters, die een boekingsbureau had. Willy Alberti, Mieke Telkamp, de Zangeres zonder Naam en Vader Abraham, allerlei bekende artiesten stonden bij hem onder contract."

Vorige week dook het filmpje van Frans en Joke op bij een presentatie van Stichting Tilburg eert Henny Vrienten. Die stichting wil graag dat er een eerbetoon voor de artiest in Tilburg komt te staan. Bekijk hier de beelden van de toen nog onbekende Henny Vrienten:

"Mijn vader vroeg hem toen, 'Heb je misschien een leuk bandje dat kan komen spelen op de bruiloft van mijn zoon?'. Nou, dat had hij wel. En zo verscheen Trio Fender bij ons als verrassing op het podium. We hadden verwacht dat er een dj of zo zou zijn, maar dit was natuurlijk veel leuker."

"Hee, was dat niet die bagitarist van onze bruiloft?"

Toen Henny vrij snel daarna doorbrak bij Doe Maar, stootten Frans en José elkaar aan: "Hee, was dat niet die basgitarist van onze bruiloft?".

Zijn ze daarna fan geworden van Doe Maar? "Moet ik een eerlijk antwoord geven?", lacht Frans. "Nee, dat niet. Wij zijn natuurlijk van de jaren tachtig, en dan ben je toch meer van de soul, en zo. Met Doe Maar hadden we niet zoveel, hoewel we later wel naar de musical zijn geweest."

Dat de tienermeisjes daarna helemaal hysterisch werden van Henny, dat begrijpt Frans wel. "Het was toch een man met charisma", zegt hij. "En dat maakt het verhaal dat hij bij ons op de bruiloft gespeeld heeft alleen maar leuker."

Hoeveel vader Van Aarle moest betalen voor het optreden op het trouwfeest, dat kan Frans niet zeggen. "Maar het was voor een appel en een ei", lacht hij. "Geen bedrag waarvan je zegt, daar moet ik een lening bij de bank voor afsluiten."

Het bruidspaar Frans en José in 1980 (foto: Frans van Aarle)
Het bruidspaar Frans en José in 1980 (foto: Frans van Aarle)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.