Geen vervolging na dood Rijens echtpaar

22 oktober 2009 om 14:26 • Aangepast 21 april 2020 om 18:30
nl
Justitie gaat niemand vervolgen voor de dood van een echtpaar uit Rijen. De man (63) en vrouw (62) kwamen in oktober 2007 om het leven door koolmonoxidevergiftiging in hun gloednieuwe appartement aan het Architect Aartsplein in Rijen.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens justitie is de vergiftiging veroorzaakt door een unieke samenloop van bouwkundige en technische mankementen in combinatie met externe factoren als windrichting en buitentemperatuur. De dodelijke concentratie koolmonoxide ontstond door een foutief gemonteerd rookafvoersysteem, slechte koppelingen, een niet goed werkende schacht en cv-ketel. Verschillende bedrijven waren hiervoor verantwoordelijk.

Volgens justitie kon geen van deze bedrijven dood door schuld ten laste worden gelegd omdat de factoren ieder afzonderlijk de dood niet konden veroorzaken.

Na het incident bleek dat alle 42 appartementen van het complex met hetzelfde probleem kampten. De bewoners konden destijds een maand hun huis niet in vanwege de herstelwerkzaamheden. Volgens persofficier Huibert Donker is door de ontruiming erger voorkomen.

Het ministerie van VROM concludeerde eerder al dat gemeente Gilze en Rijen niets te verwijten valt in de kwestie. Uit het rapport bleek dat de gemeente tijdens de bouw aanzienlijk meer toezicht heeft gehouden dan strikt noodzakelijk was.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.