Zeven jaar cel en tbs voor doodslag café-eigenaar

22 maart 2010 om 15:21
nl
De rechtbank in Den Bosch heeft maandag zeven jaar celstraf opgelegd aan de 23-jarige Rawas A. voor doodslag op de café-eigenaar Basz Zwijsen. Ook krijgt hij tbs met dwangverpleging.
Geschreven door

A. schoot Zwijsen vorig jaar augustus neer tijdens een vechtpartij in een studentenhuis aan de Adolf van Cortenbachstraat in Eindhoven. Zwijsen was eigenaar van deze woning.

De 38-jarige uitbater was naar het studentenhuis gelokt door de 16-jarige vriendin van A., met wie hij contact had in verband met een te huren kamer. Zij had tegen A. gezegd dat ze door Zwijsen werd misbruikt en tot prostitutie werd gedwongen. Het verhaal was gelogen, maar bracht de zwakbegaafde A. ertoe om gewapend met een pistool de confrontatie met Zwijsen te zoeken. Kort nadat deze in het huis arriveerde schoot A. hem in de borst.

Twee mannen die met A. meegingen om Zwijsen aan te pakken, werden veroordeeld tot twee en zes maanden celstraf. Ze hadden niets met de doodslag te maken, maar hadden wel twee telefoons gestolen. Een 16-jarige verdachte moet binnenkort voor de kinderrechter verschijnen.

Lees ook:
Verdachte beschuldigt Basz Zwijsen van gedwongen prostitutie
Weer arrestaties na dood Basz Zwijsen
Vier aanhoudingen voor dodelijke schietpartij
Udenaar (38) doodgeschoten in Eindhoven


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.