Dertig jaar cel voor parachutemoord

20 oktober 2010 om 16:40
nl
De Belgische Els Clottemans moet dertig jaar de cel in voor de zogenoemde parachutemoord. Justitie had levenslang geëist. De 26-jarige vrouw saboteerde de parachute van haar vriendin en liefdesrivale Els van Doren.
Geschreven door

Motief voor de moord zou zijn dat beide vrouwen een relatie hadden met de Eindhovense parachute-instructeur Marcel Somers. Door het saboteren van de parachute van Van Doren viel het slachtoffer tijdens een sprong te pletter.

Clottemans werd woensdag door een jury al schuldig bevonden aan de parachutemoord. Volgens psychiaters lijdt Clottemans aan een persoonlijkheidsstoornis.

Van Doren stortte op 18 november 2006 te pletter in Opglabbeek, in Belgisch Limburg. Clottemans, de gehuwde Van Doren en hun minnaar Somers waren lid van dezelfde parachuteclub.
Huilen
Zelf heeft Clottemans steeds ontkend schuldig te zijn. Ze verklaarde dat woensdag nog eens nadrukkelijk aan het slot van het proces in Tongeren. Na het vernemen van de eis begon ze te huilen. Het proces over de parachutemoord trok de afgelopen weken veel media-aandacht in België.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.