Wisselende reacties op besluit IJzeren Rijn
Deze wil de komende twintig jaar niet meewerken aan het opnieuw in gebruik nemen van de goederenspoorverbinding. Positief hieraan vindt Weert dat door dit besluit de komende tijd geen overlast op het traject is en dat er nu kansen zijn voor personenvervoer richting Antwerpen.
Opwaardering van deze spoorverbinding zou ook gevolgen hebben voor Budel en omstreken. De IJzeren Rijn, die deels verouderd is, ligt er sinds de 19e eeuw en verbindt Antwerpen en het Duitse Roergebied met elkaar.
De Limburgse gedeputeerde Bert Kersten heeft wel al overwegend verheugd gereageerd op het besluit van de Duitse Bondsdag in Berlijn. De beslissing is genomen in verband met bezuinigingen. Kersten: "De opwaardering van het traject zou honderden miljoenen kosten, en waarvoor? Voor zes keer niks!" Ook het ministerie van Infrastructuur en Milieu liet weten dat het niet op reactivering van de spoorverbinding zat te wachten. Het is vooral de Belgische regering, die hier al jaren op aandringt.
'Berlijn' heeft wel de weg vrijgemaakt voor verbetering van de spoorlijn
Venlo-Mönchengladbach. Dit is ook van belang voor het Brabantse achterland. Het is een langgekoesterde wens van een aantal overheden de spoorwegverbinding
Eindhoven-Venlo-Düsseldorf te verbeteren. De aanleg van een tweede spoor tussen Venlo en Monchengladbach maakt die snelle verbinding mogelijk.