Marathon Eindhoven vergroot ambitie

16 januari 2011 om 22:28
nl
De organisatie van de marathon van Eindhoven heeft haar ambities bijgesteld. De marathon moet in de komende jaren een permanente plek krijgen in de top-10 van de grote loopevenementen ter wereld.
Geschreven door

De eerste doelstelling is al geformuleerd. Het parcoursrecord moet jaarlijks aangescherpt gaan worden met in 2013 een toptijd van 2.05.00 uur. Momenteel staat dat record op 2.07.01. Bij de vrouwen moet de toptijd van de huidige 2.25.35 naar 2.23.00.

Om dit te bereiken gaat de Stichting Marathon Eindhoven de organisatie zodanig versterken, dat er jaarlijks een topveld aan de start staat. Race-director Cor Vriend krijgt daarbij steun van marathondirecteur Edgar de Veer, die veel internationale contacten heeft. Daarnaast wordt een race-director aangesteld, die zich bezig zal gaan houden met het aantrekken van lopers uit de Benelux.

De laatste jaren was het uitgangspunt dat het elk jaar tien seconden sneller moest. "Maar die aanpak is te bescheiden", aldus voorzitter Peter Notten. "Daarom staat voor ons 2011 in te teken van internationalisering en het versterken van de interne organisatie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.