Alle slachtoffers bootongeluk op Maas in Cuijk gevonden
De speedboot van de zeven mannen botste maandagavond op de Maas tegen een tanker. Door de frontale botsing raakten de opvarenden van de speedboot te water. Drie van hen wisten zich in veiligheid te brengen en werden lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een 31-jarige Nijmegenaar, een 36-jarige man uit Winterswijk en een 39-jarige man uit Gennep.
De dodelijke slachtoffers zijn mannen uit de Limburgse gemeente Gennep. Twee mannen van 26 en 31 komen uit het dorpje Gennep zelf, een 24-jarige man komt uit Afferden. Volgens de KLPD is een van de slachtoffers mogelijk de schipper van de speedboot. "Wie er daadwerkelijk gevaren heeft, wordt nog onderzocht." Burgemeester Van Loo van Gennep zei tijdens de persconferentie dat het ongeluk voor een schok heeft gezorgd in de gemeenschap Gennep.
Zoektocht naar lichamen
In de speedboot werd maandagavond enkele uren na de aanvaring het eerste stoffelijk overschot gevonden. Het betrof een 32-jarige man uit het dorpje Ottersum in de Limburgse gemeente Gennep. Het lichaam werd gevonden, nadat de speedboot op de kant was getakeld. De brandweer is daarna 's nachts niet meer het water ingeweest, omdat het te gevaarlijk was. Wel werd er met een sonarboot gezocht.
Dinsdag werd de zoektocht hervat en werd rond het middaguur het tweede stoffelijk overschot gevonden. Burgemeester Hillenaar van de gemeente Cuijk maakte op de persconferentie om één uur bekend dat het derde lichaam uit het water was gehaald. Naar het laatste slachtoffer werd met een sonarboot van Rijkswaterstaat en een politiehelikopter gezocht. Om twee uur werd de vierde opvarende door het dregteam van de politie uit het water gehaald. Volgens De Gelderlander was de groep vrienden met de speedboot vanuit Mook op weg richting Gennep.
Snelheid op het water
Op de Maas nabij het centrum van Cuijk mag met een speedboot worden gevaren, maar na zonsondergang niet met hoge snelheid. Er geldt op die plek na zonsondergang een snelheidslimiet van twintig kilometer per uur. Volgens een ooggetuige voer de boot niet hard. De politie onderzoekt nog de snelheid waarmee de frontale botsing gebeurde.
Een veerpont vlak in de buurt van het ongeluk werd maandagavond uit de vaart genomen. Het scheepvaartverkeer werd stilgelegd, maar is dinsdagmiddag weer hervat. Bij de stuw bij Grave werd dinsdagochtend het scheepvaartverkeer richting Maastricht tegengehouden. Zo lagen er om negen uur acht binnenvaartschepen.
Geëmotioneerde familie en ooggetuigen
Hossein Hashemimehr was ooggetuige van de aanvaring. Tijdens het vissen zag hij dat de speedboot en tanker met elkaar in botsing kwamen. "Maar de speedboot voer niet hard. Wel klonk er muziek vanaf de boot."
Hevig geëmotioneerde familieleden en bekenden van de overleden mannen meldden zich net als maandagavond op de plek van het ongeluk. Ze zijn opgevangen en hebben na alle gebeurtenissen slachtofferhulp gekregen. De politie heeft twee familiefunctionarissen toegewezen aan de nabestaanden.