Lekker van streek
De perfecte winterkost, daar weet kok Danny Jansen wel raad mee. Samen met bekende gasten bereidt hij een winterse maaltijd met streekproducten. https://www.omroepbrabant.nl/lekkervanstreek
Afleveringen
Lekker van streek
5 februari 2022 om 18:12
Voor Corry Konings heeft Danny Jansen een carnavalsstamppot van winterpeen, paprika en erwten in petto. Daarbij komt een stukje buikspek met mosterd.
Lekker van streek
2 februari 2022 om 18:15
Samen met Nol Havens maakt Danny Jansen een vegetarische wok met wontons.
Lekker van streek
29 januari 2022 om 18:12
Samen met Nol Havens maakt Danny Jansen een vegetarische wok en wontons.
Lekker van streek
22 januari 2022 om 18:12
Met Christel de Laat bereidt Danny Jansen ribeye met bierjus en bonenrolletjes.
Lekker van streek
22 mei 2021 om 18:12
Danny is op bezoek bij schapenhouders Wim en Joke Jansen in Zeeland. Hij leert er alles over schapen en landschapsbeheer, en maakt er lekkere lamskoteletjes met gegrilde groenten en een pittige salsa.
Lekker van streek
15 mei 2021 om 18:12
De bloemetjes, de bijtjes en de honing. Bij Ecopoll in Geffen weten ze er alles van. Danny duikt in de huid van een imker en maakt gegrilde kippetjes.
Lekker van streek
8 mei 2021 om 18:12
De ontdekker van de snackkomkommers is Ad Verhoeven uit Prinsenbeek. De minivariant van de komkommer groeit bij hem zelfs onder paars licht. Danny leert alles over de LED verlichting in de tuinbouw.
Lekker van streek
1 mei 2021 om 18:12
De Rond in Hoeven heeft niet alleen in het voorjaar, maar het hele jaar rond rabarber. Dat komt omdat ze de rabarber een handje helpen. Perfect voor twee tropische gerechten: een rabarber mojito en een aardbeien trifle.
Lekker van streek
24 april 2021 om 18:12
Bij Natuurlijk Tomaat in Dongen telen Alfons en Henriëtte van den Hoek alles biologisch. Van de tomaten die over zijn maakt Henriëtte zelf pastasauzen. Danny gaat mee de kas in en maakt involtini in tomatensaus.
Lekker van streek
17 april 2021 om 18:12
Het lijkt misschien op een grote peper, maar hij is hartstikke zoet: de puntpaprika. Wim van der Lans en zijn zoon Jordy uit Made weten alles over de teelt van de perfecte puntpaprika. Danny kookt er twee Italiaanse gerechten mee.
Lekker van streek
10 april 2021 om 18:12
Niet de boer, maar zo’n 250 gezinnen zijn eigenaar van Herenboerderij Goedentijd in Alphen. Danny voedt de varkens en plukt zijn eigen spruiten. Daarmee maakt hij een pittige spruitjeswok.
Lekker van streek
3 april 2021 om 18:12
Danny is op bezoek bij Lekker’nei in Spoordonk. De eieren liggen al binnen twee dagen in de winkel en zijn daarom extra vers. Dat is perfect om eieren te pocheren. Harrie en Jan worden verwend met eggs benedict.
Lekker van streek
27 maart 2021 om 18:12
Een stukje Frankrijk in Brabant, dat vind je bij de Hannehoeve in Westerhoven. Hanne en Jan persen er walnootolie. Daarvan maakt Danny een borrelschaal met walnootmayonaise en walnootpesto.
Lekker van streek
20 maart 2021 om 18:11
De struisvogels van Frank zijn hongerig! Bij de Heierhof in Riethoven leert Danny alles over deze bijzondere vogels. Hij maakt een struisvogelburger met barbecuesaus.
Lekker van streek
13 maart 2021 om 18:12
De runderen van Mat en Miriam krijgen alle ruimte in Wanroij. Dat levert eerlijk én heerlijk vlees op. Danny leert alles over de herefordrunderen en maakt een ribeye met pepersaus klaar.
Lekker van streek
6 maart 2021 om 18:12
In een oude schuur in Stevensbeek heeft Leon van Welie een indrukwekkende distilleerketel staan. Met het afgekeurde fruit van het bedrijf van zijn ouders stookt hij daarmee likeur en eau de vie.
Lekker van streek
27 februari 2021 om 19:00
Bij Palingkwekerij Muskens ziet Danny hoe paling groeit. Danny verwent hen met twee gerechten: een broodje paling deluxe en een doperwtensoep met paling.
Lekker van streek
24 februari 2021 om 18:15
In de Langstraat leert Danny alles over boerenzuivel. Bij zuivelboerderij de Kern in Drunen ziet hij hoe ze boter en karnemelk maken. Voor Astrid en Gertoin maakt hij gegrilde kippendijen met kruidenboter.
Lekker van streek
20 februari 2021 om 18:12
In de Langstraat leert Danny alles over boerenzuivel. Bij zuivelboerderij de Kern in Drunen ziet hij hoe ze boter en karnemelk maken. Voor Astrid en Gertoin maakt hij gegrilde kippendijen met kruidenboter.
Lekker van streek
27 januari 2021 om 17:57
Je moet appels niet met peren vergelijken, maar Danny doet het toch bij de Fruitschuur in Werkendam. Hij maakt bloedworst met gekarameliseerde appel en perencompote.